Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμή-στόχο €36 δίνει για τη Mytilineos η Edison

Η Edison εκτιμά ότι η μετοχή θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών, με οδηγό τη διαρθρωτική αύξηση της κερδοφορίας της. Χαμηλοί οι πολλαπλασιαστές αποτίμησης.

Τιμή-στόχο €36 δίνει για τη Mytilineos η Edison

Σύσταση «αγορά» και αυξημένη τιμή-στόχο δίνει για τη μετοχή της Mytilineos η Edison, με νέα έκθεσή της για την εισηγμένη. Συγκεκριμένα ανεβάζει την τιμή-στόχο στα €36 (περίπου 50% upside) από τα €28/μετοχή προηγουμένως.

Η Edison εκτιμά ότι η μετοχή θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών, με οδηγό τη διαρθρωτική αύξηση της κερδοφορίας της, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της σημαντικής συνεισφοράς των ΑΠΕ τα επόμενα έτη. Οι καταλύτες για το re-rate της μετοχής της Mytilineos, από τα σημερινά επίπεδα των €25/μετοχή στα €36/μετοχή, που προβλέπει η Edison, είναι:

  • Το συμπαγές της κερδοφορίας της Mytilineos που ενισχύεται σταθερά κάθε χρόνο, παραμένοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστη από οποιασδήποτε μορφής κρίση.
  • Η σταθεροποίηση του κόστους παραγωγής αλουμινίου σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, που σε συνδυασμό με τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου που έχει επιτύχει η εταιρεία, συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση των κερδών του Τομέα των Μετάλλων για το 2023 ενώ χτίζουν το προφίλ κερδοφορίας των επόμενων ετών.
  • Οι σημαντικές επενδύσεις, που έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται στα ΑΠΕ, πλέον δρέπουν καρπούς, καθώς η Mytilineos για το 2023 και 2024 εκτιμάται ότι θα έχει κερδοφορία, μόνο από τα ΑΠΕ, €203 εκατ. και €253 εκατ. αντίστοιχα. Δηλαδή η εταιρεία αυξάνει την κερδοφορία των ΑΠΕ με ένα ρυθμό της τάξης του 25% τον χρόνο.
  • Η στρατηγική τοποθέτηση της Mytilineos ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το σύνολο των ευκαιριών που προκύπτουν καθώς η Ευρώπη επιταχύνει την «πράσινη» μετάβαση.
Ο αναλυτής της Edison αξιολογεί σήμερα την M Renewables (το τμήμα ΑΠΕ της Mytilineos), με πάνω από €1.8 δισ., αξία που, όπως αναφέρει, αποτελεί μία συντηρητική προσέγγιση με βάση:
  • Το μέγεθος του παγκόσμιου portfolio της εταιρείας.
  • Της δυνατότητάς της να το αναπληρώνει συνεχώς με ποιοτικά έργα, καθώς έχει πρόσβαση σε πολλές και μεγάλες διεθνείς αγορές.
  • Τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους, που εκμεταλλεύεται η Mytilineos σε μία περίοδο υψηλών επιτοκίων.
  • Tης δυνατότητας να αυξήσει σημαντικά τον δανεισμό της και άρα να επιταχύνει την ανάπτυξη στα ΑΠΕ, διατηρώντας σταθερά χαμηλά επίπεδα μόχλευσης (<1.5x) και άρα διατηρώντας ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό προφίλ κινδύνου (low-risk).
  • Tης ικανότητάς της να μπορεί να παραμένει ανταγωνιστική, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόσο όσον αφορά στο κόστος κατασκευής όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας.

Ως εκ τούτου, η ανάλυση υπολογίζει ότι η Mytilineos θα ξεπεράσει τα €930 εκατ. EBITDA το 2023 και θα αγγίξει τα €1,050 εκατ. το 2024, ενώ εκτιμά ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να έχει ανοδική πορεία, με κερδοφορία (EBITDA) αρκετά πάνω από το €1 δισ. τον χρόνο τα επόμενα έτη.

Τονίζει, δε, ότι παρά τον διπλασιασμό της τιμής της μετοχής το τελευταίο 6μηνο, υπάρχει ακόμα μεγάλο upside (περιθώριο ανόδου), καθώς η μετοχή ακόμα τελεί υπό διαπραγμάτευση με αρκετά χαμηλούς πολλαπλασιαστές, κάτω από 5 φορές το εκτιμώμενο EBITDA του 2023 αντί για σχεδόν 6.5 φορές που είναι ο μέσος όρος του ανταγωνισμού. Η διαφορά αυτή καθρεπτίζεται στα €11 ανά μετοχή, περιθώριο ανόδου που έχει η μετοχή της MYTILINEOS καθώς θα προσεγγίζει την πραγματική της αξία στο επίπεδο των €35-40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v