Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Motor Oil: Τι αναμένει για αποτελέσματα 2022 και μέρισμα η Optima

Τα "αναπροσαρμοσμένα" EBITDA της εταιρίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 430 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε ετήσια βάση και τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 278 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση για το μέρισμα.

Motor Oil: Τι αναμένει για αποτελέσματα 2022 και μέρισμα η Optima

Την τιμή-στόχο των 27,9 ευρώ και τη σύσταση "buy" για τη μετοχή της Motor Oil διατηρεί η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία καταθέτει τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα 2022 της εισηγμένης. 

Οπως αναφέρει η Optima, τα "αναπροσαρμοσμένα" EBITDA της εταιρίας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 430 εκατ. ευρώ, εξαπλάσια σε ετήσια βάση και τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στα 278 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών στην προηγούμενη χρήση. 

Με βάση τα IFRS τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 400 εκατ. ευρώ ενώ η εταιρία θα εμφανίσει καθαρές ζημιές 44 εκατ. ευρώ (συνυπολογίζοντας την αρνητική επίδραση 298 εκατ. ευρώ από τον φόρο αλληλεγγύης). 

Σε σχέση με το μέρισμα, η χρηματιστηριακή αναμένει ότι η εταιρία θα ανακοινώσει μέρισμα 1,1 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας τη συνολική διανομή για τη χρήση 2022 στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v