Αρχικό επιτόκιο 12,5% στην έκδοση ομολόγου ΑΤ1 από την Τράπεζα Κύπρου

Ο όμιλος και η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria είναι οι πρώτοι που ανοίξουν την συγκεκριμένη αγορά που πάγωσε μετά το σοκ της Credit Suisse.

Αρχικό επιτόκιο 12,5% στην έκδοση ομολόγου ΑΤ1 από την Τράπεζα Κύπρου

Η αγορά των ομολόγων ΑΤ1 ανοίξει ξανά μετά το χτύπημα που δέχτηκε από την υπόθεση της Credit Suisse και το ολοκληρωτικό κούρεμα των ομολογιούχων. Η Τράπεζα Κύπρου και η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria είναι οι δυο όμιλοι πωλούν τα πρώτα ομόλογα AT1 στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση του ελβετικού ομίλου.

Η ισπανική τράπεζα θέλει να συγκεντρώσει μεταξύ 750 εκατ. ευρώ έως 1 δισ. ευρώ από την πώληση Αditional Tier 1, προσφέροντας αρχική απόδοση περίπου 8,75%, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Η Τράπεζα Κύπρου προσφέρει τίτλους 220 εκατ. ευρώ με αρχική απόδοση περίπου 12,5%, σύμφωνα με άλλη πηγή. 

Η αγορά των ομολόγων AT1 έχει παγώσει στην Ευρώπη μετά τη διαγραφή ομολόγων ΑΤ1 αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Credit Suisse. Αυτή η απόφαση τάραξε την αγορά επειδή δεν άφησε τίποτα στους κατόχους των ομολόγων, ενώ οι μέτοχοι —συνήθως κάτω από τους κατόχους ομολόγων στην κεφαλαιακή διάρθρωση— διέσωσαν κάποια αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v