Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Τράπεζα Κύπρου ξεκινά η αναγέννηση της αγοράς ομολόγων ΑΤ1

Στην έκδοση ομολόγου ΑΤ1 ύψους 200 εκατ. ευρώ προχωρά η Τράπεζα Κύπρου, τεστάροντας τα παγωμένα νερά της εν λόγω αγοράς ομολόγων, μετά το απόλυτο κούρεμα που υπέστησαν οι κάτοχοι τίτλων της Credit Suisse.

Από την Τράπεζα Κύπρου ξεκινά η αναγέννηση της αγοράς ομολόγων ΑΤ1

Στην έκδοση ομολόγου ΑΤ1 ύψους 200 εκατ. ευρώ προχωρά τις επόμενες ώρες η Τράπεζα Κύπρου, τεστάροντας τα «παγωμένα» νερά της εν λόγω αγοράς ομολόγων, μετά το απόλυτο κούρεμα που υπέστησαν οι κάτοχοι αυτών των τίτλων στη συμφωνία διάσωσης της Credit Suisse.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου και οι σύμβουλοι έχουν πραγματοποιήσει ήδη μπαράζ επαφών με τους επενδυτές και διαφαίνεται ότι ο επικείμενος τίτλος τυγχάνει θετικής αποδοχής, γεγονός που καταδεικνύει την εκ νέου αναθέρμανση της συγκεκριμένης αγοράς ομολόγων. Όσον αφορά την τιμολόγηση, πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι το κουπόνι θα κινηθεί στην περιοχή του 12,65%-12,80%. Με την έκδοση του ομολόγου AT1, η Τράπεζα Κύπρου θα αναπληρώσει ομόλογο Tier I το οποίο λήγει άμεσα.

Η απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου έρχεται μετά την παρουσίαση του business plan για τη διετία 2023-2024, η οποία πραγματοποιήθηκε την 8η Ιουνίου στη βρετανική πρωτεύουσα. Στο νέο business plan οι στόχοι για την πορεία των οικονομικών μεγεθών της τράπεζας έχουν αναθεωρηθεί ανοδικά. Συγκεκριμένα, η απόδοση των Ενσώματων Ιδίων Κεφαλαίων (ROTE) έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω και αναμένεται ότι θα ανέλθει στο 17% το 2023 και πάνω από 14% το 2024. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Τράπεζα Κύπρου είχε ανακοινώσει ότι η απόδοση ROTE θα ήταν πάνω από 13% ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μέρισμα από τα κέρδη του 2022 κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων που έλαβε από τις εποπτικές αρχές της Φρανκφούρτης. Πρόκειται για τη μόνη τράπεζα σε Κύπρο και Ελλάδα που θα διανείμει μέρισμα από τα κέρδη της περσινής οικονομικής χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v