Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Securities: Θετικές προοπτικές και φιλόδοξοι στόχοι για τις τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει στο επίκεντρο των επενδυτών, έχοντας κερδίσει 34% και 61% τους τελευταίους 3 μήνες και από την αρχή του 2023, αντίστοιχα, επισημαίνει.

NBG Securities: Θετικές προοπτικές και φιλόδοξοι στόχοι για τις τράπεζες

Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η NBG Securities σε ανάλυσή της για τον κλάδο. Οπως σημειώνει, οι θετικές προοπτικές καθοδηγούνται τόσο από την επιτυχημένη υλοποίηση των μέχρι τώρα επιχειρηματικών σχεδίων των τραπεζών όσο και από τα πολλά υποσχόμενα νέα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν παρουσιάσει για τα επόμενα 3 χρόνια.

Με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ποιότητα του ενεργητικού τους, να έχουν βελτιώσει τη ρευστότητα και τις θέσεις χρηματοδότησης, να έχουν υγιή επίπεδα κεφαλαίου και αποθέματα ασφαλείας και αυξημένη κάλυψη, έχουν πλέον στρέψει το ενδιαφέρον τους στην επέκταση του χαρτοφυλακίου δανείων τους, βελτιώνοντας την κερδοφορία και κάνοντας σχέδια για επιστροφή αξίας στους μετόχους μέσω μερισμάτων και εξαγορών μετοχών.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιστρέψει στο επίκεντρο των επενδυτών, έχοντας κερδίσει 34% και 61% τους τελευταίους 3 μήνες και από την αρχή του 2023, αντίστοιχα. Διαπραγματεύονται πλέον 0,5-0,7 φορές το TBV (εκτίμηση 2024), με πιθανές περαιτέρω ανοδικές δυνατότητες, κατά την άποψη του οίκου.

Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας της Ελλάδας θα είναι αναμφίβολα ένας ακόμη θετικός καταλύτης για τις ελληνικές τράπεζες, οδηγώντας δυνητικά σε μείωση του κόστους χρηματοδότησής τους. Το ίδιο ισχύει και για την αποεπένδυση του ΤΧΣ, επιδεικνύοντας την πλήρη ανάκαμψη των τραπεζών από τα χρόνια της ελληνικής χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς και την αύξηση της ελεύθερης διασποράς τους. Τέλος, η διανομή μερίσματος θα λειτουργήσει και ως ένδειξη επιστροφής των ελληνικών τραπεζών στην κανονικότητα μετά τα χρόνια της κρίσης, προσελκύοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη εστίαση των επενδυτών.

Η τιμή στόχος για την Alpha Bank είναι στο 1,95 ευρώ, για την Eurobank στο 1,7 ευρώ και για την Πειραιώς στα 3,9 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v