Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

NBG Securities: Αυξάνει στα 41,30 ευρώ την τιμή-στόχο της Mytilineos

Ο συγκεκριμένος πήχης δίνει μια αποτίμηση EV/EBITDA στις 6,9 φορές για το 2023 έναντι 6,2 φορές στην τρέχουσα τιμή, ενώ ο όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει μία από τις καλύτερες συνδυασμένες προτάσεις αξίας και ανάπτυξης.

NBG Securities: Αυξάνει στα 41,30 ευρώ την τιμή-στόχο της Mytilineos

H NBG Securities αυξάνει κατά 10,10 ευρώ την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 41,30 ευρώ από 31,20 ευρώ.

Η σύσταση διατηρείται σε υπεραπόδοση (outperform), καθώς οι προοπτικές φέτος για EBITDA στα πέριξ του ενός δισ. ευρώ δείχνουν ότι και η αποτίμηση της μετοχής μπορεί να περάσει στο «επόμενο επίπεδο».

Η αναβάθμιση στην τιμή-στόχο κατά 32% ή 10,1 ευρώ ανά μετοχή οφείλεται:

  1. στη σημαντική αναβάθμιση των κερδών (συμμετοχή 3,6 ευρώ ανά μετοχή),
  2. στο χαμηλότερο ρίσκο των ελληνικών μετοχών συνολικά (συμμετοχή 1,5 ευρώ ανά μετοχή)
  3. στην αύξηση της αξίας από την εξαγορά των ΑΠΕ στον Καναδά (συμμετοχή 1,8 ευρώ ανά μετοχή)
  4. στην ισχυρότερη παραγωγή σε ελεύθερες ταμειακές ροές (free cash flow), οι οποίες οδηγούν σε χαμηλότερη μόχλευση (συμμετοχή 3,2 ευρώ ανά μετοχή).

Ο στόχος τιμής των 41,30 ευρώ δίνει μια αποτίμηση EV/EBITDA στις 6,9 φορές για το 2023 έναντι 6,2 φορές στην τρέχουσα τιμή, ενώ ο όμιλος θα συνεχίσει να προσφέρει μία από τις καλύτερες συνδυασμένες προτάσεις αξίας και ανάπτυξης στο ΧΑ, με μια από τις υψηλότερες συναλλακτικές δραστηριότητες, απόρροια της συμμετοχής στον δείκτη MSCI Greece, ενώ κατέχει ήδη ηγετική θέση μεταξύ των ελληνικών εταιρειών στις πρακτικές ESG.

Η NBG Securities εκτιμά ότι το επιχειρηματικό μοντέλο του ομίλου είναι πολύ επιτυχημένο και αποτελεσματικό και συνεπάγεται συνεχώς αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία, ανεξάρτητα από τις τιμές της ενέργειας. Για τα EBITDA του 2023-25 προβλέπει αύξηση κατά 4%-5%, ενώ φέτος αναμένει 997 εκατ. ευρώ (+21% σε ετήσια βάση).

Η χρηματιστηριακή τοποθετεί τη Mytilineos στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης ως κορυφαία και ολοκληρωμένη πράσινη εταιρεία, με την ενέργεια να παράγει πλέον το 71% του συνόλου του EBITDA το 2023.

Τέλος, η ικανότητα παραγωγής λειτουργικών ταμειακών ροών επιτρέπει να συνεχιστεί το υψηλό επίπεδο επενδύσεων για τα έτη 2023-25 στα 2,4 δισ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να αυξήσει τον δανεισμό του ομίλου ή να πρέπει να θυσιάσει τις μερισματικές αποδόσεις των μετόχων, οι οποίες θα παραμείνουν υψηλές στα επίπεδα του 4,7% έως 5,2% τα έτη 2023-2025.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v