Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Αμυντική επενδυτική στρατηγική το 3ο τρίμηνο

Κατενάτσιο η γραμμή που χαράζουν οι αναλυτές τις τράπεζας στα διεθνή χρηματιστήρια. Τι λένε για το ενδεχόμενο ύφεσης και πιο συγκεκριμένα για ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία, ευρωζώνη, αναδυόμενες αγορές. Πού βάζουν το πήχη για ομόλογα και εμπορεύματα.

Πειραιώς: Αμυντική επενδυτική στρατηγική το 3ο τρίμηνο

«Διατηρούμε τον αμυντικό προσανατολισμό μας στις μετοχές, κυρίως λόγω υψηλών αποτιμήσεων, αν και το ενδεχόμενο της ύφεσης απομακρύνεται», αναφέρει ανάλυση της Τρ. Πειραιώς για την επενδυτική στρατηγική που χαράζει για το γ' τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικά:

«Το θετικό επενδυτικό κλίμα συνεχίστηκε και στο β΄ τρίμηνο του έτους. Τόσο στις ΗΠΑ, αλλά κυρίως στην ευρωζώνη, τα μακροοικονομικά στοιχεία δείχνουν μια αυξημένη πιθανότητα επιβράδυνσης, ενώ οι κεντρικές τράπεζες (Fed και ΕΚΤ) διατηρούν την περιοριστική νομισματική τους πολιτική.

Κατά συνέπεια:

  • Διατηρούμε τον αμυντικό προσανατολισμό μας στις μετοχές, κυρίως λόγω υψηλών αποτιμήσεων, αν και το ενδεχόμενο της ύφεσης απομακρύνεται. Πιο συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιαπωνία, διατηρούμε την ήπια αρνητική άποψή μας, ενώ υποβαθμίζουμε την άποψή μας για την Ευρωζώνη σε αρνητική. Στις Αναδυόμενες Αγορές η άποψή μας παραμένει ουδέτερη.
  • Σε κλαδικό επίπεδο, διατηρούμε την προτίμησή μας στον κλάδο της ενέργειας, της υγείας και της μικρής κεφαλαιοποίησης και στις value εταιρείες.
  • Στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, η άποψή μας παραμένει ήπια θετική ενώ στην Ευρωζώνη αναβαθμίζεται σε ήπια θετική από ουδέτερη. Στα εταιρικά ομόλογα, η άποψή μας παραμένει ήπια αρνητική εκτός από τα Επενδυτικής Διαβάθμισης (IG) των ΗΠΑ που παραμένει ουδέτερη.
  • Στα εμπορεύματα συνολικά, η άποψή μας παραμένει ήπια αρνητική, ενώ για το χρυσό και το πετρέλαιο παραμένει ουδέτερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v