Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Optima: Τιμή-στόχος τα €45,9 για τη Mytilineos

Συνεχιζόμενο sucess story χαρακτηρίζει την εισηγμένη ο οίκος. Αναμένει αυξημένο μέρισμα για το 2023 σε 1,41 ευρώ/μετοχή, από 1,24 ευρώ/μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Optima: Τιμή-στόχος τα €45,9 για τη Mytilineos

Ως ένα συνεχιζόμενο success story περιγράφει η Optima σε ανάλυσή της την πορεία της Mytilineos και αναπροσαρμόζει στα 45,90 ευρώ (από 30,8 ευρώ προηγουμένως) την τιμή στόχο επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «αγορά».

Mετά από ένα εκπληκτικά δυνατό 2022 και ένα ισχυρό 1ο εξάμηνο, και αξιοποιώντας α) τις μεγάλες τάσεις στην ενέργεια (ανάπτυξη και λειτουργία ΑΠΕ, αποθήκευση ενέργειας), β) τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τη μεταβατική χρήση του Φυσικού Αερίου (κατασκευή θερμικών μονάδων για δικό του χαρτοφυλάκιο και για τρίτα μέρη, προμήθεια και εμπορία LNG), γ) τις συνέργειες μεταξύ των τμημάτων Ενέργειας και Μετάλλων και δ) τις αποδεδειγμένα άριστες διαχειριστικές ιδιότητες, η Μυτιληναίος φαίνεται ικανή όχι μόνο να διατηρήσει την πρόσφατα αναβαθμισμένη κερδοφορία αλλά για να την οδηγήσει περαιτέρω σε νέα, πρωτόγνωρα επίπεδα στο άμεσο μέλλον.

Η ανάλυση θυμίζει ότι τον Μάιο, η Μυτιληναίος προχώρησε στην αγορά χαρτοφυλακίου 5 φωτοβολταϊκών έργων που βρίσκονται στην Αλμπέρτα του Καναδά, από την Westbridge Renewable Energy Corp. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Optima, η θετική επίδραση από την έκπτωση φόρου 30% είναι 1,85 ευρώ/μετοχή, ενώ το σύνολο του έργου αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετη αξία .4 ευρώ/μετοχή (με βάση συντηρητικές εκτιμήσεις.

Η Optima εκτιμά ότι τα EBITDA το 2024-26 θα είναι κατά περίπου 20% υψηλότερα κατά μέσο όρο από την προηγούμενη πρόβλεψη αναμένοντας CAGR για την περίοδο 2022-26 13%. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένει αυξημένο μέρισμα για το 2023 σε 1,41 ευρώ/μετοχή (από 1,24 ευρώ/μετοχή πριν από ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v