Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofA: Iσχυρά τα αποτελέσματα Coca Cola HBC, σύσταση «αγορά»

Η μετοχή είναι υπό διαπραγμάτευση με σημαντικό discount 32%, σημειώνει ο οίκος. Διαπιστώνει περιθώρια διεύρυνσης του περιθωρίου κέρδους και ευχέρεια επιλογών λόγω χαμηλών χρεών.

BofA: Iσχυρά τα αποτελέσματα Coca Cola HBC, σύσταση «αγορά»

H BοfA διατηρεί τη σύσταση «αγορά» για την Coca Cola HBC με τιμή στόχο τα 33 ευρώ και περιθώριο ανόδου 26%. H αμερικανική επενδυτική τράπεζα εξηγεί ότι η Coca Cola HBC, για άλλη μια φορά, παρουσίασε πολύ ισχυρά αποτελέσματα, τα οποία χαρακτηρίζει πολύ ανώτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών, παρά το δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον.

Η μεσοπρόθεσμη αύξηση των εσόδων κατά 6%-7% και η άφθονη δυναμική για διεύρυνση του περιθωρίου κέρδους (+20 μ.β. - 40 μ.β. καθοδήγηση η οποία είναι συντηρητική κατά την άποψη του οίκου) υποστηρίζουν περίπου 10% οργανικό EBIT και περίπου 12% ετήσια αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) για την περίοδο 2022-2027, σχεδόν το καλύτερο στην κατηγορία των βασικών προϊόντων της ΕΕ. Επιπλέον, ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA (ND/EBITDA) στο τέλος του 2023 (BofAe) σε 1x μόλις δίνει ευχέρεια επιλογών στην διοίκηση της εταιρείας.

Η μετοχή της CCH είναι διαπραγματεύσιμη με σημαντικό discount 32% σε σχέση με τον δείκτη με τα βασικά προϊόντα της ΕΕ και 12,8 φορές σε όρους fwd P/E 12μηνών, το οποίο είναι αδικαιολόγητο, κατά τη BofA.

Το α’ εξάμηνο φέτος το EBIT αυξήθηκε οργανικά κατά 18% (έναντι +11% πρόβλεψης των αναλυτών) σε 561 εκατ. ευρώ (7,5% πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών). Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν 10% πάνω από τη πρόβλεψη των αναλυτών, σημειώνοντας αύξηση 22% σε ετήσια βάση. Οι οργανικές πωλήσεις του β' τριμήνου αυξήθηκαν κατά 19,1% (πρόβλεψη των αναλυτών +16,7%), με όλες τις περιοχές να προηγούνται ελαφρώς. Ο όγκος αυξήθηκε κατά +1,5% (πρόβλεψης των αναλυτών +1,8%), συγκρατούμενος από την Ιταλία (χαμηλό διψήφιο ποσοστό, επηρεασμένο από τις κακές καιρικές συνθήκες).

Η διοίκηση επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για ποσοστό 9% - 12% οργανικό EBIT το 2023 που είχε παράσχει σε προδημοσίευση στις 7 Ιουλίου. Κατά την άποψη της επενδυτικής τράπεζας, το guidance της διοίκησης της εταιρείας είναι συντηρητικό, καθώς συνεπάγεται σημαντική επιβράδυνση της οργανικής αύξησης του EBIT κατά το β’ εξάμηνο (από 0% έως 5%) και ακόμη πιο σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης της τετραετίας, καθώς και ηπιότερα περιθώρια κέρδους. Το consensus είναι στο +11,2% για το οργανικό κέρδος της φετινής χρήσης.

Αναφορικά με το κόστος πωληθέντων, η εκτίμηση πλέον είναι για υψηλό μονοψήφιο μέγεθος έναντι προηγούμενου χαμηλού διψήφιου ποσοστού. Αναμένονται χρηματοοικονομικά έξοδα 65 με 75 εκατ. ευρώ από προηγούμενη πρόβλεψη 83 εκατ. ευρώ, φορολογικός συντελεστής στο ανώτατο όριο του 25% - 27% αμετάβλητος, συναλλαγματικό ισοζύγιο επί του EBIT αμετάβλητο και αρνητικά 50 με 60 εκατ. ευρώ έναντι του consensus για 77 εκατ. ευρώ).

Η BofA αναμένει ότι το consensus θα κινηθεί ελαφρώς σε υψηλότερα επίπεδα για τις επιδόσεις της Coca Cola HBC.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v