Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στον MSCI Standard η Πειραιώς, εκτός η Τέρνα Ενεργειακή

Η εξαμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών είχε μια προσθήκη και μια διαγραφή για τις ελληνικές μετοχές. Στον «μεγάλο» δείκτη ανεβαίνει η Πειραιώς, στον Small Cap τοποθετείται η ΤΕΝΕΡΓ.

Στον MSCI Standard η Πειραιώς, εκτός η Τέρνα Ενεργειακή

Την είσοδο της Πειραιώς στον MSCI Standard (από τον Small Cap) ανακοίνωσε ο οίκος στην εξαμηνιαία αναθεώρησή του με την οποία παράλληλα υποβιβάζει στον Small Cap την Τέρνα Ενεργειακή. 

Όπως έγραψε το Euro2day.gr η Morgan Stanley θεωρούσε ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard και «μικρή πιθανότητα» για έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής.

Για την περίπτωση της Πειραιώς οι αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούσαν ότι μπορεί να έχει παθητικές εισροές 166 εκατ. δολαρίων ή μια επίδραση συναλλαγών ύψους 13 ημερών βάσει της μέση ημερήσιας συναλλακτικής δραστηριότητας του τελευταίου μήνα.

Για την Τέρνα Ενεργειακή η διαγραφή μπορεί να οδηγήσει σε παθητικές εκροές ύψους 64 εκατ. δολαρίων, ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 18 ημερών για την κάλυψη της προσφοράς.

Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Standard έως τώρα βρίσκονταν οι εξής 10 μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v