Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστής η Ελλάδα σε fund της Morgan Stanley

Μεγαλύτερη έκθεση στη χώρα μας απ’ ότι στην Κίνα έχει fund του αμερικανικού οίκου που επενδύει στις αναδυόμενες αγορές. Ποια στοιχεία «τράβηξαν» το βλέμμα του οίκου.

Πρωταγωνιστής η Ελλάδα σε fund της Morgan Stanley

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι η κορυφαία θέση της στο χαρτοφυλάκιο της για τις αναδυόμενες αγορές. Ο Marshall Stocker, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών της Morgan Stanley, λέει ότι αυτό οφείλεται στη βελτίωση των οικονομικών θεσμών που έχει αναλάβει η χώρα υπό την παρούσα κυβέρνηση

Η Ελλάδα είναι η κορυφαία θέση στο χαρτοφυλάκιό μας λόγω της βελτίωσης των οικονομικών θεσμών που συμβεί στη χώρα υπό την παρούσα κυβέρνηση, δήλωσε στο CNBC o Marshall Stocker, συν-επικεφαλής αναδυόμενων αγορών στον αμερικανικό οίκο.

Ο Stocker εξηγεί ότι στις αναδυόμενες αγορές το 80% των υπερβαλλουσών αποδόσεων στα αμοιβαία κεφάλαια οφείλονται από τη χώρα στην οποία επενδύει κανείς και όχι σε ποιο τομέα ή ποια μετοχή. Ετσι, το fund της Morgan Stanley έχει έκθεση 20,5% στην Ελλάδα, 17% στην Κίνα και 12,9% στη Νότια Κορέα. 

Η Ελλάδα και αυτή η κυβέρνηση έχει βελτιώσει το κράτος δικαίου και βοήθησε τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και έχει μειώσει τους εταιρικούς φόρους. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχει μια απόδοση 50% και παρόλα αυτά αυτή η αγορά εξακολουθεί να είναι διαπραγματεύσιμη με μόλις 7,5 φορές τα κέρδη της και με μερισματική απόδοση σχεδόν 4%.

«Αυτές οι βελτιώσεις στους οικονομικούς θεσμούς είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε επενδύσεις και σε αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας σε επενδυτική βαθμίδα στο τέλος του έτους. Αυτά τα δύο πράγματα μειώνουν το προεξοφλητικό επιτόκιο των μετοχών, οπότε δεν έχει σημασία ποιες μετοχές έχεις στην κατοχή σου, καθώς όλες οι μετοχές ανεβαίνουν όταν αυτοί οι οικονομικοί θεσμοί βελτιώνονται και επίσης οι ταμειακές ροές αυξάνονται από τη μείωση των φόρων. Κάποτε η χώρα παραλίγο να καταστρέψει το πείραμα της Ευρωζώνης και τώρα η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη», καταλήγει ο Stocker.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v