Long παραμένει η Citi στα ελληνικά ομόλογα

«Κλειδί» οι επόμενες αξιολογήσεις, εν αναμονή της επανεξέτασης για την επενδυτική βαθμίδα από DBRS και Moody's, εξηγεί η επενδυτική τράπεζα. Πόσο απέχουν οι ελληνικοί τίτλοι για να ενταχθούν στους δείκτες.

Long παραμένει η Citi στα ελληνικά ομόλογα

Η Citi εκτιμά ότι η πιθανότητα της αναβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας από την DBRS αυτή την εβδομάδα ή και από τη Moody's την επόμενη εβδομάδα έχει ενισχυθεί μετά τις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο, οι αξιολογήσεις της S&P και της Fitch το τέταρτο τρίμηνο είναι πιθανότατα το «κλειδί» για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων (GGBs) σε δείκτες αναφοράς ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας.

Οι επόμενες αξιολογήσεις για την Ελλάδα, μετά την εποικοδομητική αξιολόγηση της Ελλάδας από τη Moody's την περασμένη εβδομάδα, θα επανεξεταστεί από την DBRS αυτή την Παρασκευή και από τη Moody's την επόμενη Παρασκευή, εξηγεί η Citi.

«Πιστεύουμε ότι η υπόθεση για αναβαθμίσεις της αξιολόγησης έχει ενισχυθεί μετά τις πρόσφατες εκλογές, οδηγώντας ήδη σε αναβαθμίσεις επενδυτικής βαθμίδας (IG) από τους οίκους αξιολόγησης Scope και R&I. Από τον οίκο της DBRS, μια αναβάθμιση κατά μία βαθμίδα θα έφερνε την Ελλάδα σε επίπεδο IG και θα οδηγούσε σε μειωμένο ‘κούρεμα’ των εξασφαλίσεων με την ΕΚΤ (η οποία λαμβάνει υπόψη την υψηλότερη αξιολόγηση μεταξύ των Moody's, S&P, Fitch και DBRS). Ωστόσο, η ένταξη στον δείκτη ομολόγων απαιτεί αναβαθμίσεις IG από τουλάχιστον δύο μεταξύ των Moody's, S&P και Fitch», σημειώνει η Citi.

«Από αυτά, δεδομένου ότι η Moody's εξακολουθεί να αξιολογεί την Ελλάδα τρεις βαθμίδες κάτω από το επίπεδο IG, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στον δείκτη θα οδηγηθεί πιθανότατα από αναβαθμίσεις από την S&P και τη Fitch (και οι δύο μία βαθμίδα κάτω από το IG) -εξετάζουν την Ελλάδα στις 20 Οκτωβρίου και την 1η Δεκεμβρίου, αντίστοιχα. Συνολικά, παραμένουμε long στα 10ετή GGBs».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v