Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιμή στόχο 7,9 ευρώ για Cenergy από Eurobank Equities

Εκτός από τα ισχυρά αποτελέσματα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει το ταχέως αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο.

Τιμή στόχο 7,9 ευρώ για Cenergy από Eurobank Equities

 Σύσταση «αγορά» και υψηλότερη τιμή στόχο, στα 7,9 ευρώ, έναντι 7,2 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Cenergy η Eurobank Equities σε ανάλυσή της. 

Οπως επισημαίνει μετά από μια εντυπωσιακή απόδοση το 2022, με τα EBITDA να ανέρχονται σε €137 εκατ. (+31% σε ετήσια βάση), τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2023 επιβεβαίωσαν ότι ο όμιλος συνεχίζει. Συγκεκριμένα, το EBITDA του πρώτου εξαμήνου του 2023 του ομίλου διαμορφώθηκε στα €86 εκατ. (+67% σε ετήσια βάση) λόγω της ισχυρής ανάπτυξης τόσο στους τομείς των καλωδίων όσο και των χαλυβδοσωλήνων.

Εκτός από τα ισχυρά αποτελέσματα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει το ταχέως αυξανόμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο, το οποίο έχει εκτιναχθεί στα 2,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2023, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση 127% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2022 και αντιπροσωπεύοντας >3 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις 2023.

Όσον αφορά το μέλλον, αναμένει επιτάχυνση της εκτέλεσης έργου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και τώρα αναμένει EBITDA €200 εκατ., στο ανώτερο άκρο της καθοδήγησης που έχει δώσει η διοίκηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v