Κλείνει το στοίχημα στα ελληνικά 10ετή ομόλογα η JP Morgan

Κέρδος από το ποντάρισμα στη διαφορά αποδόσεων από τα αντίστοιχα ιταλικά. Πότε περιμένει την επόμενη κίνηση.

Κλείνει το στοίχημα στα ελληνικά 10ετή ομόλογα η JP Morgan

Κλείνει το στοίχημα που είχε βάλει στα ελληνικά 10ετή ομόλογα έναντι των ιταλικών, η JP Morgan. Στη σκιά των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών της περασμένης εβδομάδας, συστήνει στους επενδυτές να κλείσουν τη θέση που απέδωσε κέρδη. 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε από την DBRS (σε επενδυτική βαθμίδα) και από τη Moody's (δύο βαθμίδες αναβάθμιση και μία βαθμίδα κάτω από την επενδυτική). Τα ελληνικά 5ετή και 10ετή ομόλογα είχαν μέτρια απόδοση έναντι αυτών της Ιταλίας κατά την ίδια περίοδο.

Οπως είχε επισημάνει σε προηγούμενη έκθεση, υπάρχει μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα και περιμένει ότι θα τελούν υπό διαπραγμάτευση με αποδόσεις σταθερά πιο χαμηλά από αυτές των ιταλικών (25-50 μονάδες βάσης), δεδομένων των ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών μεγεθών, του σταθερού πολιτικού τοπίου και των συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.

Θεωρεί εύλογη μια διαφορά (spread) Ελλάδας - Ιταλίας στα 10ετή γύρω στις 35 μονάδες βάσης και αναμένει ότι το επόμενο σκέλος της σύσφιξης θα γίνει πιο κοντά στην επόμενη αξιολόγηση στις 20 Οκτωβρίου (από την S&P).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v