Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαιτέρω πτώση 5% του S&P 500 βλέπει η BofA

Τεστ κρίσιμων στηρίξεων βάσει του κινητού μέσου όρου 200 εβδομάδων για τον αμερικανικό δείκτη. Οι επενδυτές «αγοράζουν στην πτώση» τίτλους τεχνολογίας, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή Μάικλ Χάρτνετ. Εκροές στις παγκόσμιες μετοχές.

Περαιτέρω πτώση 5% του S&P 500 βλέπει η BofA

Ο S&P 500 κινδυνεύει να υποχωρήσει 5% αφού ο δείκτης έπεσε κάτω από ένα βασικό τεχνικό επίπεδο αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Μάικλ Χάρτνετ, στρατηγικό αναλυτή της Bank of America.

Οπως προειδοποιεί τώρα που ο δείκτης έχει πέσει κάτω από τις 4.200 μονάδες, υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει να υποχωρεί μέχρι να φτάσει στον κινητό μέσο όρο 200 εβδομάδων στις 3.941 μονάδες. Αυτό το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο τιμών θεωρείται μια γραμμή μακροπρόθεσμης στήριξης που έχει σταματήσει τις άγριες βουτιές της αγοράς στο παρελθόν -με εξαιρέσεις την κατάρρευση των dot.com στις αρχές της δεκαετίας του 2000, την οικονομική κρίση του 2008-2009 και την πανδημία Covid-19 του 2020.

Ο αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης αναφοράς S&P 500 έκλεισε την Πέμπτη στις 4.137, χωρίς να επιβεβαιώσει μια τεχνική διόρθωση. Οι traders τεστάρουν την κίνηση κάτω από τις 4.200 μονάδες -κοντά στο σημαντικό επίπεδο του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών-, προσπαθώντας να μαντέψουν εάν η μακροπρόθεσμη τάση είναι προς υψηλότερα ή προς χαμηλότερα.

Οι αμερικανικές μετοχές διανύουν τον τρίτο μήνα πτώσης, αφού οι αποδόσεις των ομολόγων εκτινάχθηκαν στα ύψη λόγω των ανησυχιών για μια επίμονα «γερακίσια» Federal Reserve, που κρατά ψηλά τα επιτόκια για να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στη Μέση Ανατολή καθώς και η σεζόν εταιρικών κερδών έχουν μειώσει την όρεξη για ανάληψη κινδύνου.

Ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq 100 επιβεβαίωσε την Πέμπτη μια διορθωτική φάση «αρκούδων», όπως αποκαλείται, αφού έχει πλέον καταγράψει πτώση περισσότερο από 10% σε σχέση με την κορυφή του Ιουλίου.

Η ζήτηση για μετοχές τεχνολογίας παραμένει υψηλή, έγραψε ο Χάρτνετ σε σημείωμα. Ο τομέας προσέλκυσε εισροές 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα έως τις 25 Οκτωβρίου -η μεγαλύτερη αύξηση σε οκτώ εβδομάδες-, δείχνοντας ότι οι επενδυτές «αγοράζουν τη βουτιά», είπε ο αναλυτής.

Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν εκροές 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το σημείωμα που επικαλείται τα στοιχεία της EPFR Global. Η κατηγορία για μετρητά άντλησε 29,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια εισρέουν σε ομολογιακά κεφάλαια. Τα ευρωπαϊκά αμοιβαία κεφάλαια υπέστησαν την 33η εβδομάδα εκροών, στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Χάρτνετ παραμένει απαισιόδοξος για τις μετοχές φέτος, όπως ήταν ακόμη και όταν ο S&P 500 σημείωσε ράλι το πρώτο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v