Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Αφαιρεί τη μετοχή από τα top picks η Eurobank Equities

Η χρηματιστηριακή αναμένει πτώση 3% για τα ακαθάριστα έσοδα GGR, στα 482 εκατ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο, ελλείψει σημαντικών αθλητικών γεγονότων αλλά και λόγω έκτακτων παραγόντων.

ΟΠΑΠ: Αφαιρεί τη μετοχή από τα top picks η Eurobank Equities

Νέα, οριακά χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 17,9 από 18 ευρώ δίνει η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση "buy" καθώς αναμένει απόδοση 16,3% από τα τρέχοντα επίπεδα, που σε συνδυασμό με εκτιμώμενη μερισματική απόδοση 9,9% οδηγεί σε συνολική απόδοση 26,2%. 

Η χρηματιστηριακή αναμένει πτώση 3% για τα ακαθάριστα έσοδα GGR, στα 482 εκατ. ευρώ, το τρίτο τρίμηνο, ελλείψει σημαντικών αθλητικών γεγονότων αλλά και λόγω έκτακτων παραγόντων (καύσωνες, πλημμύρες). 

Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλότερα EBITDA κατά 14% στα 170 εκατ. ευρώ, με τη χρηματιστηριακή να μειώνει κατά 4% την πρόβλεψη για τα EBITDA του 2023, στα 741 εκατ. ευρώ, στο χαμηλότερο σημείο του εύρους στο guidance της εταιρείας. 

Μετά και την πρόσφατη διανομή του μερίσματος, οι καταλύτες έχουν αρχίσει να σπανίζουν για τη μετοχή, δεδομένης και της  επιβράδυνσης στο λειτουργικό momentum, τονίζει η χρηματιστηριακή. 

Ως εκ τούτου, αποσύρει τον τίτλο από τις κορυφαίες της επιλογές, ωστόσο διατηρεί τη σύσταση «αγοράς», καθώς συνεχίζει να θεωρεί ελκυστική τη μετοχή, που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός ομολόγου υψηλής απόδοσης με θεμελιώδη που παραπέμπουν σε επενδυτική βαθμίδα, με «κουπόνι» 10% περίπου σε συνδυασμό με την προοπτική ανατίμησης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v