Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Κέρδη 101,7 εκατ. το τρίτο τρίμηνο προβλέπει η Optima

Γιατί η χρηματιστηριακή αναμένει αντιστροφή στο θετικό momentum. Εκτιμά ότι το guidance της εισηγμένης για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης είναι ακόμη εφικτό, με πιθανότερο να διαμορφωθούν κοντά στο κάτω όριο του εύρους.

ΟΠΑΠ: Κέρδη 101,7 εκατ. το τρίτο τρίμηνο προβλέπει η Optima

Στα 101,7 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το τρίτο τρίμηνο, από 118,1 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως προβλέπει η Optima Bank σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τη σύσταση "buy" και την τιμή-στόχο των 17,1 ευρώ. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι αναμένεται μίνι αντιστροφή στο θετικό momentum από την αρχή της χρονιάς λόγω: 

- Χαμηλότερων περιθωρίων στον διεθνή στοιχηματισμό. 

- Μειωμένης κίνησης στα καταστήματα «Play» λόγω εκτεταμένου καύσωνα και πλημμυρών, καθώς και του κλεισίματος καταστημάτων OΠΑΠ στις πλημμυροπαθείς περιοχές. 

- Δύσκολης σύγκρισης στο ημερολόγιο αθλητικών γεγονότων καθώς η σεζόν ξεκίνησε αργότερα από πέρυσι. 

- Της έλλειψης μεγάλων τζάκποτ.

- Υψηλότερου λειτουργικού κόστους λόγω πληθωριστικών πιέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, η χρηματιστηριακή προβλέπει ακαθάριστα έσοδα GGR το τρίτο τρίμηνο ύψους 481,5 εκατ. ευρώ (από 498,8 εκατ. πέρυσι), EBITDA ύψους 169,1 εκατ. ευρώ (από 197,6 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 101,7 εκατ. ευρώ από 118,1 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι το guidance της εισηγμένης για EBITDA 740-760 εκατ. ευρώ στο σύνολο της χρήσης είναι ακόμη εφικτό, με πιθανότερο να διαμορφωθούν κοντά στο κάτω όριο του εύρους

Διατηρεί σύσταση "buy" λόγω των ελκυστικών αποδόσεων και λόγω αποτίμησης (ανοδικό περιθώριο 13,5% από τα τρέχοντα επίπεδα) αλλά και πολύ ελκυστικής επενδυτικής περίπτωσης (γενναιόδωρο μέρισμα, ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές και χαμηλή μόχλευση). 

Η εισηγμένη ανακοινώνει αποτελέσματα στις 21 Νοεμβρίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v