Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τα top picks του 2024 από τη Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ

Το 2024 το διακύβευμα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει η ελληνική οικονομία να απορροφήσει τα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια, επισημαίνει. Ποιες μετοχές επιλέγει.

ΧΑ: Τα top picks του 2024 από τη Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ

Τις εκτιμήσεις της για την πορεία του 2024 και τα top picks του Χρηματιστηρίου της Αθήνας παρουσιάζει σε έκθεσή της η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία, «η γρήγορη αποκλιμάκωση των επιτοκίων που ευνοεί τις τοποθετήσεις στα ελληνικά εταιρικά ομόλογα καθώς και η διατήρηση την ανοδικής κίνησης των ελληνικών μετοχών, λόγω κυρίως των ευνοϊκότερων αναπτυξιακών προοπτικών που έχουμε το 2024 σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, αποτελούν το βασικό μας σενάριο».

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα, η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει: Θυμίζουμε πως πέρυσι τον Δεκέμβριο η αγορά προβληματιζόταν με το πολιτικό ρίσκο των επερχόμενων εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία. Στην Ελλάδα, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, ειδικότερα μετά τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων, ήταν υπαρκτό, ενώ αντιμετωπιζόταν και η πιθανότητα να υπάρξει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, που θα βοηθούσε το πολιτικό κεφάλαιο του Ερντογάν. Οι εκλογές και στις δύο χώρες είναι πλέον πίσω μας, διανύουμε μακρά περίοδο μηδενικών παραβιάσεων στο Αιγαίο και οι επενδυτικοί οίκοι έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής μας ικανότητας. Η πορεία των κρατικών ελληνικών ομολόγων είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Το 2024 το διακύβευμα είναι πόσο γρήγορα θα καταφέρει η ελληνική οικονομία να απορροφήσει τα εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια ή το κατά πόσο οι προσφυγές, η αργή απονομή δικαιοσύνης, οι καθυστερήσεις στις απαραίτητες διοικητικές αποφάσεις θα σπαταλήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης.

Οι φετινές προβλέψεις για τον ρυθμό του ελληνικού ΑΕΠ είναι: 3.0% στον προϋπολογισμό, 2.5% στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, 2.3% αναμένει η ΕU Commission, 1,97% το IMF, 1,9% ο OECD, 2.6% ο Economist.

Top picks για το 2024

Εκτός από τοποθετήσεις σε ελληνικά εταιρικά ομόλογα, οι οποίες θεωρούμε ότι μέσα στο 2024 θα δικαιωθούν, παρουσιάζουμε τις μετοχές που παρακολουθούμε και τις δίκαιες τιμές που υπολογίζουμε.

Ο συνδυασμός των κριτηρίων φέρνει ψηλά την Coca Cola HBC (τιμή-στόχος 30 ευρώ), τον ΟΤΕ (τιμή-στόχος 16,14 ευρώ), τον ΟΠΑΠ (18,5 ευρώ), την Τιτάν (24 ευρώ), την Αutohellas (18 ευρώ), την Εpsilon Net (11 ευρώ), την Profile (6 ευρώ) και τη Μοτοδυναμική (4,80 ευρώ). Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Αεροπορίας Αιγαίου, παρά τους προβληματισμούς που αναζωπύρωσαν τα τεχνικά προβλήματα των κινητήρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v