Χρηματιστήριο: Τα περιθώρια κίνησης για Alpha, Eurobank, Πειραιώς, ΕΤΕ

Η εικόνα του τραπεζικού κλάδου στο κλείσιμο μιας άκρως ικανοποιητικής χρονιάς. Πού βρίσκονται τώρα οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Αντιστάσεις και στηρίξεις.

Χρηματιστήριο: Τα περιθώρια κίνησης για Alpha, Eurobank, Πειραιώς, ΕΤΕ

Οι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες θα ξεκινήσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους ευχαριστημένοι από την επιτυχία που είχαν στη διάρκεια μιας δύσκολης επενδυτικά χρονιάς. Το κλίμα στις αγορές είναι ελαφρώς πιο υποτονικό, εντούτοις, οι επόμενες συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να «ανεβάσουν» ρυθμό με αφορμή ένα πιθανό year-end rally.

H διαφοροποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έναντι των κύριων ευρωπαϊκών παραμένει και είναι ενδεικτική των θετικών προοπτικών και συνθηκών που επικρατούν στην αγορά, ανεξάρτητα από το βραχυπρόθεσμο profit taking. O τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που ηγείται μιας νέας δυναμικής στην αγορά, με κίνηση προς τις 1.300 μονάδες και υψηλότερα προς τις 1.350 μονάδες.

Η περιοχή των 1.105-1.350 μονάδων, η οποία αποτελεί το εύρος κίνησης των τιμών του Γενικού Δείκτη τους τελευταίους μήνες, επιβεβαιώνει τη μεσοπρόθεσμη ανοδική από την αρχή του τελευταίου ανοδικού κύματος τον Μάρτιο. Η κίνηση στην αγορά μπορεί να αποκτήσει και πάλι πιο ισχυρή δυναμική, μετά την αποφόρτιση των ταλαντωτών στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Για τον δείκτη των τραπεζών, μετά τις υπεραγορασμένες συνθήκες στις οποίες βρέθηκε στα πέριξ των 1.100 μονάδων, στο θετικό σενάριο θα πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των 1.080 μονάδων και με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς να κινηθεί πολύ υψηλότερα.

Η Αlpha Βank διατηρείται στη μέση της ζώνης των 1,30-1,80 ευρώ και για την ώρα, σε περιοχή στην οποία η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα για την τράπεζα είναι ελαφρώς θετική, σε προσπάθεια διάσπασης του 1,60 ευρώ. Το 1,60 ευρώ είναι το επίπεδο που αποτελεί το σημείο για ανοδική διαφυγή, όπου έπειτα η τιμή θα δείχνει προς το 1,80 ευρώ και μεταγενέστερα τα 2 ευρώ ανά μετοχή. Η βάση που πρέπει να κρατήσει είναι τα 1,50-1,55 ευρώ.

Η αντίσταση των 6,50-6,70 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα φαντάζει τεχνικά δύσκολη περιοχή, ενώ το rebalancing στον δείκτη MSCI Greece έφερε και μικρή αύξηση των short θέσεων που επηρέασε την αγορά. Η στήριξη είναι στα 5,30-5,40 ευρώ όπως φάνηκε και στις 26/6. Πάνω από τα 6,5 ευρώ, ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι πλησίον των 10 ευρώ.

Για τη Eurobank, η διάσπαση του 1,72 ευρώ θα δώσει την κίνηση προς τα 2 ευρώ, με ενδιάμεση τιμή το 1,85. Στο 1,35 ευρώ το stop της τρέχουσας κίνησης. H τράπεζα τεχνικά δείχνει πιο έτοιμη από τις άλλες τρεις να διαφύγει ανοδικά σε άλλα επίπεδα αποτίμησης.

Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή διόρθωσε από την αντίσταση των 3,50-3,60 ευρώ και κινείται στα πέριξ της στήριξης των 3,20 ευρώ. Η στήριξη σε αυτή τη ζώνη είναι σημαντική και όσο διατηρείται, σκοπεύει υψηλότερα από την περιοχή των 3,50 ευρώ, προς τα 4,30 ευρώ.* Το παραπάνω άρθρο έχει αποκλειστικό σκοπό την πληροφόρηση και δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρηματοπιστωτικού μέσου ή προϊόντος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v