Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ambrosia Capital: Ξεκινά κάλυψη Intralot, τιμή-στόχος το 1,55 ευρώ

Σύσταση «αγορά» δίνει για την εισηγμένη ο οίκος. Εκτιμά ότι θα βελτιώσει τα έσοδα και θα ενισχύσει τα περιθώρια κέρδους, ενώ παράλληλα κινείται για μείωση της μόχλευσης του ισολογισμού.

Ambrosia Capital: Ξεκινά κάλυψη Intralot, τιμή-στόχος το 1,55 ευρώ

Κάλυψη της μετοχής της Intralot ξεκίνησε η Ambrosia Capital βάζοντας την τιμή στόχο 12 μηνών στο 1,55 ευρώ ανά μετοχή και δίνοντας σύσταση «αγορά».

Πιστεύουμε, σημειώνει, ότι οι μετοχές θα επωφεληθούν από τα ακόλουθα βασικά στοιχεία:

  1. Νέα συμβόλαια μαζί με αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του πυρήνα των δραστηριοτήτων για αύξηση των εσόδων,
  2. Βελτιστοποιημένες δραστηριότητες για τη συνέχιση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ενίσχυσης των περιθωρίων κέρδους,
  3. Απομόχλευση του ισολογισμού που μπορεί να οδηγήσει σε επαναξιολόγησης (re-rating).

Τα νέα συμβόλαια μαζί με την αποδεδειγμένη δυναμική ανάπτυξης του πυρήνα των δραστηριοτήτων οδήγησαν τα υποκείμενα έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες σε αύξηση κατά 8,6% σε ετήσια βάση το 9μηνο-23 (εξαιρούνται δραστηριότητες στη Μάλτα) και δείχνουν ανθεκτικότητα. Τα μακροχρόνια συμβόλαια και το εξαιρετικό ιστορικό ανανέωσης διασφαλίζουν τις κορυφαίες επιδόσεις της, ενώ η εταιρεία προσβλέπει σε νέα συμβόλαια που θα είναι διαθέσιμα σε αρκετές περιοχές, με τις ΗΠΑ ως τον κύριο τομέα εστίασης. 

Η στροφή της εταιρείας σε συμβόλαια υψηλής απόδοσης σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη βάση κόστους θα ωθήσει τα περιθώρια EBITDA σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα, φτάνοντας τελικά το όριο του 38,2% το 2026. Η Intralot απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα των υψηλότερων περιθωρίων EBITDA στις δραστηριότητες στις Η.Π.Α. καθώς και της χαμηλότερης βάσης κόστους, που αποδίδεται στην έδρα της στην Ελλάδα. 

Μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση ενός ομολόγου λιανικής και ενός κοινοπρακτικού δανείου για την αναχρηματοδότηση του ανεξόφλητου χρέους της. Η Intralot, με 126 εκατ. ευρώ από τα έσοδα της ΑΜΚ προχώρησε στη μερική εξαγορά των ομολογιών της, λήξης Σεπτεμβρίου 2024 με ανεξόφλητο ποσό 356 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v