Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Σε διάλογο με το ΧΑ για το free float των εισηγμένων

Η ελάχιστη απαιτούμενη διασπορά για συμμετοχή στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, στο επίκεντρο των συζητήσεων. Τα κρίσιμα όρια. Τι λένε πηγές της Επιτροπής. Μέσα στο επόμενο δίμηνο οι αποφάσεις.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Σε διάλογο με το ΧΑ για το free float των εισηγμένων

Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το νέο κανονισμό του ΧΑ και ειδικότερα με την πρόταση της ΕΧΑΕ για τις προϋποθέσεις της απαιτούμενης διασποράς, προκειμένου οι εισηγμένες εταιρείες να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «είμαστε στο στάδιο των δημιουργικών συζητήσεων με το ΧΑ, όπως συμβαίνει κάθε φορά που προτείνονται κάποιες αλλαγές και εκτιμώ πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουμε καταλήξει».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από την πλευρά της, θα εστιάσει στο να αποφευχθούν οποιεσδήποτε ενδεχόμενες συγκρούσεις προκύψουν με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, όπως κάνει πάντοτε. Θα εξεταστούν επίσης και οι διεθνείς πρακτικές. Εκτιμάται ότι στο τέλος της ημέρας θα προκύψει από τον διάλογο ένας νέος κανονισμός, που θα συνάδει με τη φιλοσοφία την οποία επιθυμεί το Χρηματιστήριο της Αθήνας, χωρίς ωστόσο να μπορεί κάποιος να διαβεβαιώσει ότι η πρόταση της EΧΑΕ θα υιοθετηθεί πλήρως, χωρίς κάποια αλλαγή».

Σύμφωνα με την πρόταση της EΧΑΕ, η ελάχιστη απαιτούμενη διασπορά προκειμένου μια εταιρεία να διαπραγματεύεται στην Κύρια Αγορά του ΧΑ είναι 25% για αυτές με κεφαλαιοποίηση χαμηλότερη των 200 εκατ. ευρώ και 15% για τις υπόλοιπες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v