Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Διεκδικεί έως έξι νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, ποντάρει και στα VLTs

Ξεκινά την Τετάρτη η διάθεση του εταιρικού ομολόγου. Θέμα χρόνου η έκδοση νέου κοινοπρακτικού δανείου, που θα καλύψουν τράπεζες, ύψους €100 εκατ. Ποια είναι τα αναπτυξιακά σχέδια.

Intralot: Διεκδικεί έως έξι νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, ποντάρει και στα VLTs

Στην επικείμενη ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης της εταιρείας, στις υψηλές θετικές ταμειακές ροές των επόμενων ετών καθώς και στις σημαντικές προοπτικές για την ανάπτυξη των εργασιών της τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες, αναφέρθηκε η διοίκηση της Intralot σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Ειδικότερα:

  • Μετά τη δρομολογούμενη έκδοση εταιρικού ομολόγου ύψους €130 εκατ., που ξεκινά αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, θέμα χρόνου είναι η έκδοση νέου κοινοπρακτικού δανείου, που θα καλύψουν τράπεζες, ύψους €100 εκατ.
  • Σύμφωνα με εκτιμήσεις, για τη χρήση 2023 η Ιntralot σημείωσε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €35-40 εκατ., ενώ ισχυρά θετικές ταμειακές ροές αναμένονται τουλάχιστον κατά την επόμενη διετία. Περαιτέρω στόχος είναι οι ελεύθερες αυτές ταμειακές ροές να μειώνουν τον δανεισμό της εταιρείας ενώ η χρηματοδότηση των καινούριων συμβάσεων που θα αναληφθούν, προγραμματίζει να γίνεται μέσα από τη διαδικασία του Project Finance και για τον σκοπό αυτό υπάρχει συμφωνία με αμερικανικές τράπεζες.

Προοπτικές ανάπτυξης

Πρώτος τομέας στον οποίο έχει σαφή περιθώρια ανάπτυξης η Ιntralot στις ΗΠΑ είναι αυτός των λοταριών, μια αγορά που αναπτύσσεται με τουλάχιστον 5% τον χρόνο. Η αμερικανική αγορά υστερεί έντονα στο μέτωπο της ψηφιοποίησης, λόγω του περιοριστικού κανονιστικού της πλαισίου, καθώς μόνο σε επτά Πολιτείες δίνεται η δυνατότητα χρήσης ψηφιακών καναλιών. Προβλέπεται ότι η στάση αυτή θα αλλάξει σταδιακά, γεγονός που προσδίδει θετικές προοπτικές ανάπτυξης στην Ιntralot. Τα επόμενα δύο χρόνια, η Ιntralot θα διεκδικήσει με αξιώσεις 5-6 νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, ενώ κατά την ίδια περίοδο δεν λήγουν κάποια σημαντικά συμβόλαια δικά της.

Ο δεύτερος τομέας ανάπτυξης αφορά τα συστήματα εποπτείας και ελέγχου των παιγνιομηχανών (VLTs) καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν 600.000 τέτοιες μηχανές που δεν είναι συνδεδεμένες σε σύστημα και δεν διασφαλίζουν ούτε το σωστό παίξιμο ούτε την είσπραξη των φορολογικών εσόδων από την πολιτεία.

Με βάση το Business Plan που έχει εκπονήσει η Ιntralot, το οποίο έχει γίνει με πολύ συντηρητικά κριτήρια, προβλέπεται η ανάπτυξη δύο μόνο λοταριών στην Αμερική και ενός μόνο έργου στο μέτωπο του συστήματος ελέγχου των VLTs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v