Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος €17,5 για τη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος παίκτης ΑΠΕ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, εκτιμά η χρηματιστηριακή. Ο τίτλος βρίσκεται στις κορυφαίες επιλογές.

Eurobank Equities: Τιμή-στόχος €17,5 για τη ΔΕΗ

Το επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της ΔΕΗ σκιαγραφεί την πορεία για να γίνει η εταιρεία κορυφαίος ολοκληρωμένος προμηθευτής πράσινου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυσή της για την Επιχείρηση, στην οποία δίνει τιμή-στόχο τα 17,5 ευρώ (από 13 ευρώ), με σύσταση «αγορά» (ο τίτλος περιλαμβάνεται στα top picks).

Μέσω του ανακοινωθέντος επενδυτικού σχεδίου ύψους €9 δισ., η διοίκηση στοχεύει €2,3 δισ. EBITDA έως το 2026, εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ 5,5 GW και πλήρη απολιγνιτοποίηση.

Παρά το ράλι της μετοχής κατά 35% σε διάστημα 5 μηνών, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι υπάρχει περισσότερο ανοδικό περιθώριο, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα αποτίμηση δεν αποτυπώνει το εξελισσόμενο ενεργειακό μείγμα (65% από ΑΠΕ συμπεριλαμβανομένων μεγάλων υδροηλεκτρικών έως το 2026) και την πλεονεκτική θέση σε ό,τι αφορά το πελατολόγιο. Ετσι, επαναλαμβάνουμε τη θέση ότι η ΔEΗ ανήκει στις κορυφαίες επιλογές.

Το νέο επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει προσθήκη ΑΠΕ 4,1 GW έως το 2026 (2,9 φορές το μέγεθος του 2023), που υποστηρίζεται από τα 5 GW που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ωρίμανσης. Η ΔEΗ εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος παίκτης ΑΠΕ στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. 

Η Eurobank Equities στέκεται στις κινήσεις για διεύρυνση της πελατειακής βάσης, αξιοποιώντας πρόσθετες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που προσφέρονται μέσω της Κωτσόβολος. Η καταγγελία των ζημιογόνων συμβολαίων HV συνεισφέρει στα κέρδη της ΔEΗ, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις από την υποχώρηση του μεριδίου στην τοπική αγορά (σε περίπου 45% έως το 2026). Όσον αφορά τη Ρουμανία, ευθυγραμμιζόμαστε με τις οδηγίες της διοίκησης για ένα σταθερό μερίδιο αγοράς 18%, αναμένοντας ουσιαστικά από τη ΔEΗ να διατηρήσει την ιδιότητα του ηγέτη σε ό,τι αφορά τα μερίδια αγοράς και στις δύο χώρες. 

Στην τρέχουσα τιμή, η συμβατική δραστηριότητα παραγωγής/προμήθειας της ΔEΗ αποτιμάται σε <3,5x τα EV/EBITDA του 2026, κάτι που είναι μάλλον «τιμωρητικό» κατά την άποψη της χρηματιστηριακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v