Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euroxx: Τιμή-στόχος τα €11 για τη Cenergy

Οι πολλαπλασιαστές είναι πολύ ελκυστικοί ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα ακολουθήσουν, με εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο 3 δισ. ευρώ, επισημαίνει.

Euroxx: Τιμή-στόχος τα €11 για τη Cenergy

Ανεβάζει στα 11 ευρώ (από 8 ευρώ) την τιμή-στόχο για τη Cenergy Holdings η Euroxx, δίνοντας σύσταση «overweight». 

Εκτιμά ότι οι πολλαπλασιαστές (EV/EBITDA 7,3x το 2024 με βάση την εκτίμηση, discount περίπου 25% έναντι ομοειδών εταιρειών) είναι πολύ ελκυστικοί ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα ακολουθήσουν, με εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο 3 δισ. ευρώ.

Αναβαθμίσαμε ουσιαστικά τις εκτιμήσεις μας για τη Cenergy Holdings, μετά τη δημοσίευση των σταθερών μεγεθών για το 4ο τρίμηνο του 2023 και τις αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Η εταιρεία καθοδηγεί τώρα για ένα προσαρμοσμένο EBITDA για το 2024 από 230 εκατ. ευρώ έως 250 εκατ. ευρώ, λόγω της ισχυρής αύξησης του βιβλίου παραγγελιών.

Η Cenergy είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες διασυνδέσεις αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας και είναι επίσης παγκόσμιος κατασκευαστής χαλυβδοσωλήνων τόσο για χερσαία όσο και για υπεράκτια ενεργειακά έργα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την εταιρεία ως ένα «μακροπρόθεσμο στοίχημα» στο θέμα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v