Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jefferies: Υψηλότερη τιμή-στόχος για Eurobank στα €2,60

Το guidance της Eurobank είναι συντηρητικό για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας και οι περαιτέρω δυνητικές συνέργειες δείχνουν σε μεγαλύτερη άνοδο στο μέλλον, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα.

Jefferies: Υψηλότερη τιμή-στόχος για Eurobank στα €2,60

Η Jefferies αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στα 2,60 ευρώ από 2,25 ευρώ πριν, επισημαίνοντας τη διαφοροποίηση της τράπεζας σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες, καθώς αναμένει το 50% των βασικών λειτουργικών κερδών της να παράγεται εκτός Ελλάδας μέχρι το 2026.

Στο βασικό σενάριο της Jefferies, με την τιμή-στόχο στα 2,60 ευρώ, το περιθώριο ανόδου είναι 46%, στο θετικό σενάριο, η τιμή-στόχος αυξάνεται σε 3,80 ευρώ και το περιθώριο αυξάνεται σε 114%, ενώ αντίθετα, στο αρνητικό σενάριο, η τιμή-στόχος μειώνεται σε 1,45 ευρώ και περιθώριο πτώσης 18%.

Η αμερικανική τράπεζα εκτιμά ότι το guidance της Eurobank είναι συντηρητικό για την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας και οι περαιτέρω δυνητικές συνέργειες δείχνουν σε μεγαλύτερη άνοδο στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή, αυξάνει τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2024 και του 2025 κατά 11% και 20%, αντίστοιχα, λόγω των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους (NII) και των προμηθειών και τα χαμηλότερα επίπεδα φορολογίας.

Η Eurobank υποθέτει ότι το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ θα είναι 2,75% στο τέλος του 2026, αλλά η Jefferies εκτιμά ότι το επιτόκιο θα είναι χαμηλότερα, στο 2,25%. Με το χαμηλότερο επιτόκιο και τις συντηρητικές παραδοχές για την αναβάθμιση της Ελληνικής Τράπεζας, οι στόχοι που έχει θέσει η Eurobank για το 2026 επιτυγχάνονται, αφήνοντας περαιτέρω περιθώριο για αύξηση στις εκτιμήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v