Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι η General Atlantic που επενδύει στην Epsilon Net

Με ενεργητικό άνω των $86 δισ. η General Atlantic κατατάσσεται ως η ένατη μεγαλύτερη εταιρεία private equity στον κόσμο. Πώς ο ιδρυτής της ενέπνευσε τους Μπιλ Γκέιτς και Γουόρεν Μπάφετ. Οι τελευταίες μεγάλες επενδύσεις.

Ποια είναι η General Atlantic που επενδύει στην Epsilon Net

H General Atlantic είναι εταιρεία private equity με έδρα τη Νέα Υόρκη και υπό διαχείριση ενεργητικό άνω των 86 δισ. δολαρίων. 

Ιδρύθηκε το 1980 ως η επενδυτική ομάδα εντός της Atlantic Philanthropies του δισεκατομμυριούχου Τσαρλς. Φ. Φίνεϊ, συνιδρυτή του ομίλου Duty Free Shoppers. Δύο από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ, έχουν αναφέρει τον Φίνεϊ ως την κύρια πηγή έμπνευσης για τα φιλανθρωπικά τους ιδρύματα.

Επενδύει σε εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και τη δεδομένη στιγμή έχει μερίδιο σε 225 εταιρείες που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στην τεχνολογία, τις υπηρεσίες υγείας και τις βιοεπιστήμες.

Τον Ιούνιο του 2023 η General Atlantic ήταν ένατη στη λίστα της Private Equity International με τις 300 μεγαλύτερες εταιρείες private equity παγκοσμίως. 

Η General Atlantic επικεντρώθηκε αρχικά σε επενδύσεις στο λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, την εξερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, το real estate και το λιανικό εμπόριο. Στις πρώτες μεγάλες επενδύσεις της εταιρείας περιλαμβάνεται η United Health Services.

To 1999 η εταιρεία άνοιξε τα πρώτα της γραφεία στο εξωτερικό, στην Ευρώπη και στην Ασία. Αυτή τη στιγμή διαθέτει 16 γραφεία σε όλο την υφήλιο και απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους.  To 2018 επένδυσε στο βρετανικό fintech startup Greensill Capital και το 2019 απέκτησε μερίδιο στην ταξιδιωτική εφαρμογή Kiwi.com.

Τον Οκτώβριο του 2023, η General Atlantic απέκτησε μερίδιο μειοψηφίας στην ινδική ταξιδιωτική πλατφόρμα, ενώ τον Νοέμβριο του ίδιο χρόνου αγόρασε μερίδιο πλειοψηφίας στη δανέζικη αλυσίδα καφέ Joe & The Juice έναντι 641 εκατ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v