Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον στόχο της IPO στα €2,3 δισ. η CVC

Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς προέρχεται από υφιστάμενους επενδυτές. Σε υψηλά επίπεδα η ζήτηση. Αύριο Παρασκευή στο Άμστερνταμ ξεκινούν οι πολυαναμενόμενες συναλλαγές για το εμβληματικό private equity fund.

Ανεβάζει τον στόχο της IPO στα €2,3 δισ. η CVC

Η CVC Capital Partners αύξησε το μέγεθος της αρχικής δημόσιας προσφοράς της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ και είναι πιθανό να τιμολογήσει την πώληση μετοχών στο Άμστερνταμ στo μέσον του αρχικά προτεινόμενου εύρους, στα 14 ευρώ ανά τεμάχιο, υποδεικνύοντας το βάθος της επενδυτικής ζήτησης για την πολυαναμενόμενη εισαγωγή, γράφει το Bloomberg.

Η εταιρεία αυξάνει το συνολικό μέγεθος του deal, συμπεριλαμβανομένου του greenshoe, σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ, έναντι 1,8 δισ. ευρώ προηγουμένως.

Ενώ πουλά ορισμένες νέες μετοχές, το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς προέρχεται από υφιστάμενους επενδυτές. Μεταξύ όσων πωλούν μετοχές στην IPO περιλαμβάνεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης GIC Pte, το Kuwait Investment Authority, ένα επενδυτικό ταμείο που διευθύνεται από τη Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ, και ο συνιδρυτής του fund Ντόναλντ Μακένζι.

Η είσοδος της CVC στο χρηματιστήριο του Αμστερνταμ έρχεται εν μέσω αναζωπύρωσης της ζήτησης για μεγάλες ευρωπαϊκές εισαγωγές, καθώς η ανάκαμψη των χρηματιστηριακών δεικτών και η απότομη πτώση της αστάθειας στην αγορά ενθαρρύνουν τους επενδυτές.

Η εταιρεία προσέλκυσε μεγαλύτερη ζήτηση από το πλήρες μέγεθος της συμφωνίας σε όλο το εύρος τιμών, μέσα σε λίγα λεπτά από την έναρξη της λήψης παραγγελιών για μετοχές.

Σημειώνεται ότι επεξεργάζεται την εισαγωγή της τουλάχιστον από το 2022, αλλά προηγούμενες προσπάθειες επλήγησαν από διακυμάνσεις της αγοράς. Ως μια από τις πιο γνωστές εταιρείες εξαγοράς της Ευρώπης,  διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 186 δισ. ευρώ και κατέχει μερίδια σε εταιρείες όπως η ελβετική ωρολογοποιία Breitling και η Lipton. Ισχυρή, ως γνωστόν, είναι η παρουσία της και στην Ελλάδα, σε πληθώρα τομέων.

Η Blue Owl Capital σχεδιάζει να επενδύσει έως και στο 10% της προσφοράς, σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση, αυξάνοντας το μερίδιό της.

Η CVC προγραμματίζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της IPO προκειμένου να τροφοδοτήσει την ανάπτυξή της, συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης των κεφαλαίων επόμενης γενιάς, της επιδίωξης εξαγορών και της χρηματοδότησης μέρους της τιμής για την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της DIF Capital Partners, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Υπό τον συντονισμό των Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley, η CVC θα ξεκινήσει τις συναλλαγές στο Άμστερνταμ στις 26 Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v