Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναλυτές: Τι σημαίνει το dual listing της Mytilineos για τη μετοχή

H Μυτιληναίος είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου και να γίνει μέλος του FTSE-100.

Αναλυτές: Τι σημαίνει το dual listing της Mytilineos για τη μετοχή

Η Μυτιληναίος παρουσίασε ένα σταθερό σύνολο αποτελεσμάτων, σε ένα εποχικά αδύναμο τρίμηνο (η δραστηριότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι οπισθοβαρής κατά τη διάρκεια κάθε οικονομικού έτους) και παρά το δυσμενές περιβάλλον τιμολόγησης στις αγορές ενέργειας και αλουμινίου, που έχει πλήξει την κερδοφορία των διεθνών ομολόγων της, σημειώνει η Optima σε ανάλυσή της. 

Επισημαίνει ότι η ισχυρή απόδοση του 1ου τριμήνου του 2024 υποδηλώνει ότι η Mytilineos βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει την εκτίμηση του οίκου για EBITDA 2024 στο 1,14 δισ. ευρώ, υποδηλώνοντας έναν ελκυστικό πολλαπλασιαστή 6,6x EV/EBITDA. Επιπλέον, ο στόχος της εταιρείας να γίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου (η Μυτιληναίoς είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που έθεσε έναν τόσο φιλόδοξο στόχο), κατά την άποψη της Optima, προσφέρει περαιτέρω στήριξη στη μετοχή. Ετσι, επαναλαμβάνει τη σύσταση «αγορά», με τιμή-στόχο τα 49 ευρώ/μετοχή.

Η NBG σημειώνει ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει αναθεώρηση των στρατηγικών επιλογών της. Ως μέρος αυτής εξετάζει πιθανή εισαγωγή σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες, λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη γεωγραφική παρουσία της και στοχεύοντας να προσφέρει ενισχυμένη ρευστότητα στους επενδυτές της. Κατά την άποψη της χρηματιστηριακής, η πιθανή διπλή εισαγωγή στο LSE είναι μια ιστορική κίνηση για μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, δημιουργώντας έτσι έναν ενεργό «Έλληνα πρεσβευτή» στον δείκτη FTSE 100.

Η Alpha, από την πλευρά της, επισημαίνει ότι μια εισαγωγή στο LSE και στον δείκτη FTSE 100 θα ξεκλειδώσει περαιτέρω την αξία και θα αυξήσει την προβολή στη διεθνή κοινότητα, επιδεικνύοντας την επιτυχημένη πορεία ενός ελληνικού ομίλου στο να γίνει ένας γνωστός και σεβαστός παγκόσμιος εταίρος. Η δέσμευσή της να παραμείνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαιώνει περαιτέρω τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, συνιστώντας ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα στην οποία εδραίωσε τη θέση της.

Οπως γράφει η Beta, η κίνηση για dual listing στοχεύει στην αύξηση της εμπορευσιμότητας των μετοχών και αυτό συνιστά όφελος για τους επενδυτές.

Τέλος, η Eurobank εξηγεί ότι μια τέτοια κίνηση θα ενίσχυε σημαντικά τη ρευστότητα των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v