Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jefferies: Aυξάνει την τιμή-στόχο για Πειραιώς στα €5,25

Η αντίδραση του οίκου στα οικονομικά μεγέθη που ανακοίνωσε η ελληνική τράπεζα. Πώς κινήθηκαν έναντι των εκτιμήσεων και ποια είναι η προβολή για τα επόμενα δύο χρόνια.

Jefferies: Aυξάνει την τιμή-στόχο για Πειραιώς στα €5,25

Η Jefferies αυξάνει οριακά την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα 5,25 ευρώ από 5,20 ευρώ προηγουμένως, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2024. To βασικό στοιχείο στα αποτέλεσμα του α’ τριμήνου είναι ότι η τράπεζα είχε ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις από αυτές του guidance το 2024.

«Το 1ο τρίμηνο, τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) ήταν χαμηλότερα από το αναμενόμενο, ωστόσο το βλέπουμε αυτό περισσότερο ως θέμα χρονισμού, με την επαναβεβαίωση των προβλέψεων για τα NII του 2024. Το κόστος καταθέσεων είναι χαμηλότερο από την τρέχουσα καθοδήγηση. Οι απομειώσεις ήταν χαμηλότερες από ό,τι αναμενόταν στις 51 μ.β., σε καλύτερο επίπεδο από την τρέχουσα καθοδήγηση για το οικονομικό έτος. Έχουμε προβεί σε οριακές αλλαγές στις εκτιμήσεις μας και αυξάνουμε την τιμή-στόχο μας, ελαφρώς, στα 5,25 ευρώ», εξηγεί ο αναλυτής Αλέξανδρος Δημητρίου.

«Η αύξηση των κερδών του ομίλου ήταν σημαντική. Μειώσαμε τις εκτιμήσεις μας για το 2024 κατά 2%, λόγω των έκτακτων δαπανών που είδαμε κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ αυξήσαμε την πρόβλεψη για τα έσοδα από προμήθειες και μειώσαμε ελαφρώς το NII. Οι εκτιμήσεις για τα έτη 2025 και 2026 έχουν βελτιωθεί ελαφρώς λόγω των καλύτερων εσόδων από αμοιβές, ενώ οι υπόλοιπες εκτιμήσεις μας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητες. Ως αποτέλεσμα των οριακών αλλαγών στα κέρδη μας ανεβάσαμε την τιμή-στόχο και διατηρούμε την αξιολόγησή μας ως buy για τη μετοχή», καταλήγει ο οίκος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v