Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμα - έγκριση σε Ιλυδα για ΝΕΧΑ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 77.020 ευρώ επέβαλε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς σε 3 ΑΕΔΑΚ (Αττική, Intertrust, και Alpha Trust), τη Eurobank AEΠΕΥ και ένα φυσικό πρόσωπο, ενώ ενέκρινε την εισαγωγή της εταιρίας ”Ίλυδα” στη ΝΕΧΑ.

Κεφαλαιαγορά: Πρόστιμα - έγκριση σε Ιλυδα για ΝΕΧΑ
Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 77.020 ευρώ αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα αποφάσισε:

1. Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην ΑΤΤΙΚΗ ΑΕΔΑΚ και 20.000 ευρώ στην INTERTRUST ΑΕΔΑΚ για υπερβάσεις των επενδυτικών ορίων ανά κατηγορία αμοιβαίου κεφαλαίου που θέτει ο νόμος.

2. Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην ALPHA TRUST ΑΕΔΑΚ διότι η ονομαστική αξία αναφοράς της μετοχής επί της οποίας είχε συνάψει σύμβαση πώλησης με σύμφωνο επαναγοράς, υπερέβη το 50% των τοποθετήσεων του αμοιβαίου κεφαλαίου επί της μετοχής αυτής.

3. Την επιβολή προστίμου ύψους 17.020 ευρώ στην κα Ελπινίκη Σπύρου, μέτοχο της εταιρίας ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΥ διότι δεν ενημέρωσε εντός της χρονικής προθεσμίας που είχε υποχρέωση βάσει του ΠΔ 51/1992, για συναλλαγή αξίας άνω των 293.470 ευρώ.

4. Την επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρία EFG EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας σε θέματα χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επίσης ενέκρινε:

-Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με Δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της ’’ΙΛΥΔΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ’’ στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

-Το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων των εταιριών ’’VALUE CAPITAL ΑXΕΠΕΥ’’, ’’ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ’’ και ’’G-TRADE ΑΧΕΠΕΥ’’.

-Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των προσώπων που ασχολούνται με τη διάθεση μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v