Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 5 αλλαγές τα νέα μετοχολόγια

Mε 5 αλλαγές δημοσιεύτηκε σήμερα το νέο ενημερωμένο μετοχολόγιο του Χ.Α. Ξεχωρίζει η αύξηση του ποσοστού της Deutsche Bank στην Π&Κ ΑΕΕΧ και η ενεχυρίαση από τράπεζες δικαιωμάτων ψήφου των εταιριών Μπήτρος και Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες.

Με 5 αλλαγές τα νέα μετοχολόγια
Με 5 αλλαγές δημοσιεύτηκε σήμερα το νέο ενημερωμένο μετοχολόγιο των χρηματιστηριακών αρχών, που αφορά τις μετοχικές αλλαγές σε ποσοστό ανώτερο του 5%. Από τις αλλαγές ξεχωρίζει η αύξηση του ποσοστού της Deutsche Bank στην εταιρία Π&Κ ΑΕΕΧ και της Πήγασος στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος.

Επίσης, σε δύο εταιρίες (Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και Μπήτρος) οι βασικοί μέτοχοι προχώρησαν σε ενεχυρίαση μετοχών τους.

Ειδικότερα, στην εταιρία Alpha Trust Asset Management η εταιρία Alpha Trust Επενδυτικές Υπηρεσίες προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 47,4%, έναντι 45,55% που κατείχε, ως αποτέλεσμα της δημόσιας πρότασης εξαγοράς που έχει υποβάλει με τιμή εξαγοράς τα 1,9 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο ανωτέρω ποσοστό του μετόχου συμπεριλαμβάνεται το άμεσο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι 12,35%, ενώ η υπόλοιπη συμμετοχή του μετόχου σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου, ήτοι 35,06%, είναι μέσω της θυγατρικής εταιρίας Alpha Trust Συμμετοχών.

Στην επενδυτική εταιρία Π&Κ ΑΕΕΧ την 1/4/03 η Deutsche Bank προχώρησε σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 10,01%, έναντι 5,02% που κατείχε μέχρι τότε.

Στη Μπήτρος Συμμετοχών την 2/4/03 η European Steel, που είναι ο βασικός της μέτοχος, προχώρησε σε μείωση του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου της από 28,4% σε 23,27%, λόγω ενεχυρίασης μετοχών στην Τράπεζα Πειραιώς. Σημειώνεται ότι η μεταβολή αυτή αφορά μόνο τα δικαιώματα ψήφου, καθώς το ποσοστό της European Steel στο μετοχικό κεφάλαιο παραμένει στο 28,4%.

Την 31/03/03 ο όμιλος Πήγασος προχώρησε στην αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στην εταιρία Τηλέτυπος στο 16,55%, έναντι 13,04% που κατείχε μέχρι τότε.

Στην εταιρία Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες, ένας εκ των βασικών της μετόχων, ο κ. Ιωάννης Κατσιβέλης, παραχώρησε μέρος του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου του στην Alpha Bank, η οποία αντίστοιχα αύξησε το ποσοστό της.

Ειδικότερα, την 31/03/03 ο κ. Κατσιβέλης μείωσε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του στο 17,7% έναντι 20,67% που κατείχε μέχρι τότε. Αντίστοιχα η Alpha Bank αύξησε το ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της στο 14,3%, έναντι 9,35% που κατείχε μέχρι τότε. Ωστόσο, το ποσοστό μετοχών που κατέχει στην εταιρία διατηρείται στο 25,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v