Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κατηγορία ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”

Tη δημιουργία ειδικής κατηγορίας ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”, στην οποία θα εντάξει τις εταιρίες Γκάλης, Κέκροψ και Βερνίκος, αποφάσισε το Δ.Σ. του Χ.Α. Επίσης, θα εξετάσει το θέμα της Καμπάς για ανάκληση της απόφασης επιτήρησης μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου.

ΧΑ: Κατηγορία ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”
Tη δημιουργία ειδικής κατηγορίας ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”, όπου θα εντάσσονται εταιρίες με κύκλο εργασιών κάτω των 3 εκατ. ευρώ, αποφάσισε μεταξύ άλλων στη σημερινή συνεδρίασή του το Δ.Σ. του Χ.Α.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε τη δημιουργία ειδικής κατηγορίας διαπραγμάτευσης μετοχών με την ονομασία ”χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας”. Στην κατηγορία αυτή θα εντάσσονται οι μετοχές εταιριών οι οποίες παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα.

Η αξιολόγηση των εταιριών θα γίνεται με βάση τις ετήσιες δημοσιευμένες λογιστικές/οικονομικές καταστάσεις. Η χαμηλή παραγωγική δραστηριότητα θα κρίνεται βάσει του κύκλου εργασιών της εταιρίας επί του οποίου προσδιορίζονται τα μικτά αποτελέσματα της εταιρίας, στις περιπτώσεις που ο κύκλος εργασιών είναι κάτω των 3 εκατ. ευρώ.

Στην κατηγορία αυτή θα μεταφερθούν οι εταιρίες Ν.Γκάλης Α.Ε., Κέκροψ Α.Ε., Βερνίκος Kόττερα Nαυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε., που είχαν ενταχθεί σε καθεστώς επιτήρησης με την από 6/3/2003 απόφαση του Δ.Σ., λόγω εμφάνισης χαμηλού κύκλου εργασιών στις λογιστικές καταστάσεις 31/12/2002.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την τροποποίηση της απόφασης 48/28-9-2000, έτσι ώστε να εγκρίνονται ενημερωτικά δελτία εισηγμένων εταιριών που αφορούν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ακόμη και αν δεν έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους, εφ’ όσον η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γίνεται με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και προκειμένου να εισέλθει στην εταιρία στρατηγικός επενδυτής.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Δεικτών θα συνεδριάσει, κατά παρέκκλιση των βασικών κανονικών διαχείρισης και λειτουργίας των δεικτών του Χ.Α., στις 12 Μαΐου ε.ε. και η έναρξη εφαρμογής της νέας σύνθεσης του Γενικού Δείκτη της Κύριας και της Παραλληλης Αγοράς, καθώς και των κλαδικών δεικτών του Χ.Α. θα γίνει στις 2/6/2003.

Το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε να εξετάσει το αίτημα της εταιρίας Καμπάς για ανάκληση της από 6/3/03 απόφασής του για την ενταξή της εταιρίας στο καθεστώς επιτήρησης μετά τη δημοσίευση των λογιστικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου 2003.

Η Καμπάς επαναδημοσίευσε τη λογιστική κατάσταση 31/12/2002 λαμβάνοντας υπόψη την ΠΟΛ1038/5.3.2003 του υπουργείου Οικονομίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει κέρδη προ φόρων για τη χρήση 2002 και αιτήθηκε με την από 16/4/03 επιστολή της προς το Χ.Α. την ανάκληση της απόφασης περί επιτήρησης.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.641.040 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της Multirama, την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.487.000 νέων δωρεάν κοινών μετοχών της ΔΙΑΣ Ιχθυοκαλλιέργειες που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και των 9.730.500 κοινών ονομαστικών μετοχών της που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ανωνύμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v