Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές, σημειώνει η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου διατηρεί "buy" για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank, επισημαίνοντας ότι η πρώτη αποτελεί και την κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα.

Merrill Lynch: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες
Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές, σημειώνει σε έκθεσή της η Merrill Lynch, ενώ διατηρεί συστάσεις "buy" για Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

Όπως αναφέρει ο οίκος, μεταξύ των δύο τραπεζών συνεχίζει να προτιμά την Εθνική, λόγω της ισχυρής καταθετικής βάσης της και της σχετικά χαμηλής μόχλευσης στον ισολογισμό της. 

Ωστόσο, η Merrill Lynch προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα της Alpha και της Εθνικής κατά 1,3% λόγω των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους χρηματοδότησης. 

Για τη Eurobank και την Πειραιώς η Merrill Lynch βλέπει μεγαλύτερο ρίσκο από την αύξηση του κόστους δανεισμού και προχωρά σε περιορισμό των εκτιμήσεών της κατά 5%-10%. 

Η Merrill Lynch διατηρεί τιμή-στόχο στα 45,8 ευρώ για την Εθνική και στα 24,3 ευρώ για την Alpha Bank, ενώ εξακολουθεί να δίνει συστάσεις "neutral" για τις Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.


  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v