Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cheuvreux: Σε ισχύ το Growth Story των τραπεζών

Ισχυροποιεί τη δραστηριοποίησή της στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά η Cheuvreux, θυγατρική της Credit Agricole. Δημοσιοποίησε έκθεση για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο με τίτλο «Greek Banks: Growth story not over yet».

Cheuvreux: Σε ισχύ το Growth Story των τραπεζών
Ισχυροποιεί τη δραστηριοποίησή της στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά η Cheuvreux, θυγατρική της Credit Agricole.

Mετά τη δημιουργία τμήματος ανάλυσης για τις ελληνικές μετοχές και την «έκδοση» μεμονωμένων εταιρικών αναλύσεων, δημοσιοποίησε αναλυτική έκθεση για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο (4/4) με τίτλο «Greek Banks: Growth story not over yet».

Σύμφωνα με τη Cheuvreux, η υποχώρηση των μετοχών των ελληνικών τραπεζών αποτελεί ευκαιρία για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές καθώς ο κλάδος συνεχίζει να προσφέρει ελκυστική ανάπτυξη και υψηλές αποδόσεις.

Ο διεθνής οίκος ξεκινά την κάλυψη των Alpha, Πειραιώς, Τ.Τ., και Αγροτικής, ενώ περικόπτει τις τιμές-στόχους για την Εθνική και τη Eurobank.

Για την Alpha θέτει τιμή-στόχο τα 26 ευρώ με σύσταση “outperform”, για την Πειραιώς η αποτίμηση διαμορφώνεται στα 24 ευρώ ("outperform"), για την ΑΤΕ στα 2,8 ευρώ ("sell") και για το Τ.Τ. στα 11,2 ευρώ ("underperform").

H νέα τιμή-στόχος για την Εθνική τίθεται στα 45 ευρώ ("outperform") και για τη Eurobank στα 24 ευρώ ("outperform").

Η Cheuvreux τονίζει πως η Εθνική παραμένει η κορυφαία επιλογή της στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο και διαπραγματεύεται με discount έναντι των υπόλοιπων τραπεζών. Τονίζει επίσης ότι συνδυάζει ισχυρή κερδοφορία, υψηλή ρευστότητα και σημαντικές αποδόσεις.

Αναφορικά με τη Eurobank, αναφέρει ότι αποτελεί τη δεύτερη «προτιμώμενη» επιλογή μεταξύ των εγχώριων τραπεζών δραστηριοποιούμενη σε αναπτυξιακούς κλάδους, ενώ οι δραστηριότητες εκτός των συνόρων προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες.

Η χρηματιστηριακή δηλώνει θετική έναντι της διοίκησης της Alpha και της στρατηγικής επέκτασης στο κομμάτι της λιανικής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, επισημαίνει ότι η μετοχή είναι ελκυστική, ενώ οι όποιοι κίνδυνοι για την τράπεζα αφορούν σε θέματα ρευστότητας και στις δραστηριότητες στη Ρουμανία.

Διατηρεί θετική άποψη έναντι της Πειραιώς επισημαίνοντας ότι αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική τράπεζα με «σταθερό» επιχειρηματικό σχέδιο που επικεντρώνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το Τ.Τ. αναφέρει ότι έχει υπερβολική αποτίμηση και διαπραγματεύεται με σημαντικό premium έναντι των ανταγωνιστών, δεδομένο που μπορεί να συνεχιστεί λόγω της φημολογίας για εξαγορά.

Σε ό,τι αφορά την ΑΤΕ, αναφέρει ότι προσφέρει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της κερδοφορίας (11%) μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v