Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Έναρη κάλυψης από Κύκλος Χρηματιστηριακή

Κάλυψη της MLS Πληροφορική, με σύσταση «αγορά» και τιμή στόχο 1,32 ευρώ ξεκινά με έκθεσή της στις 17/4 η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

MLS: Έναρη κάλυψης από Κύκλος Χρηματιστηριακή
Κάλυψη της MLS Πληροφορική, με σύσταση «αγορά» και τιμή στόχο 1,32 ευρώ (με βάση επενδυτικό ορίζοντα 24 μηνών), δηλαδή 45% πάνω από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της μετοχής στο ΧΑ (0,91 ευρώ), ξεκινά με έκθεσή της στις 17/4 η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

Στην ανάλυσή της η χρηματιστηριακή διαπιστώνει ότι η MLS αποτελεί την ηγέτιδα εταιρία στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και προώθηση προγραμμάτων πλοήγησης αυτοκινήτου, έχοντας μερίδιο αγοράς 40%, ενώ έχει σημαντική θέση και στα συστήματα πλοήγησης.

Από αυτές τις δύο δραστηριότητες προέρχεται 87% των Πωλήσεών της, ενώ το 9% των Πωλήσεων προέρχεται από εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα αναγνώρισης φωνής όπου κατέχει κυρίαρχη θέση, με μερίδιο που φτάνει και το 70% της αγοράς.

Η εταιρία επένδυσε σημαντικά, κατά το παρελθόν, στην ανάπτυξη εφαρμογών πολυμέσων, όπου περιλαμβάνονται τα προγράμματα πλοήγησης και τα προγράμματα αναγνώρισης φωνής.

Η Κύκλος Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εταιρία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης και ευνοείται από την ταχεία ανάπτυξη του κλάδου πλοήγησης αυτοκινήτου, ενός ειδικευμένου κλάδου με λαμπρές προοπτικές παγκοσμίως και στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά τους κινδύνους, η εταιρία θα μπορούσε να επηρεαστεί αρνητικά σε πωλήσεις και κέρδη από καθυστερήσεις σε δημόσια έργα ή/και ένταση ανταγωνισμού σε συστήματα πλοήγησης, αναφέρεται στην έκθεση.

Κατά το 2008, η χρηματιστηριακή αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά 30% και Κερδών μετά φόρων κατά 34%.

Οι μετοχές της εταιρίας διαπραγματεύονται με ελκυστικό δείκτη P/BV (2008) και P/E(2008) ( 0.86 και 9,32 αντίστοιχα), σημειώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v