Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΔ: Στις 2 Ιουλίου η 4η Θεματική Συζήτηση

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου - ΣΕΔ πραγματοποιεί την 4η κατά σειρά Θεματική Συζήτηση-Ημερίδα που διοργανώνει στο Διαδίκτυο την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2003, όπου θα συζητηθούν οι περιπτώσεις Hellas Can, Παΐρης και ΕΤΒΑ.

ΣΕΔ: Στις 2 Ιουλίου η 4η Θεματική Συζήτηση
Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου - ΣΕΔ πραγματοποιεί την 4η κατά σειρά Θεματική Συζήτηση-Ημερίδα που διοργανώνει στο Διαδίκτυο την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2003 και ώρα 22.30.

Η 4η Θεματική Συζήτηση χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα συζητηθούν καταγγελίες επενδυτών που έχουν φτάσει στον σύνδεσμο για διάφορα ζητήματα της Κεφαλαιαγοράς.

Συγκεκριμένα θα συζητηθούν οι περιπτώσεις:

1. Η δημόσια προσφορά της Crown Holdings για την απόκτηση του 27% της Hellas Can. Θα συζητηθούν οι μέχρι τώρα εξελίξεις στο θέμα, αλλά και καταγγελίες επενδυτών ότι το προσφερόμενο τίμημα (5,5 ευρώ ανά μετοχή) είναι πολύ μικρό σε σχέση με την πραγματική αξία της εταιρίας.

2. Η εξαγορά της ΕΤΒΑ από την Τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχουν καταγγελίες επενδυτών ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση είχε ανακοινωθεί άλλη σχέση ανταλλαγής.

3. Η περίπτωση της εταιρίας ”Ε. ΠΑΪΡΗΣ ΑΒΕΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ”, η οποία μέσα σε λίγους μήνες προτίθεται να κάνει και πάλι χρήση του δικαιώματος των stock options, και μάλιστα σε ποσοστό 10%.

Οπως επισημαίνεται, καλούνται άλλη μια φορά οι επενδυτές να στέλνουν τις καταγγελίες τους, οι οποίες θα συζητούνται όλες σε δημόσια συζήτηση μια φορά το μήνα στο Διαδίκτυο, ενώ για τις σοβαρότερες από αυτές θα γίνονται από τον ΣΕΔ παρεμβάσεις στις εποπτικές αρχές.

Οι παρεμβάσεις αυτές, καθώς και οι απαντήσεις που θα δίνονται, θα κοινοποιούνται σε όλα τα sites του Διαδικτύου, στα ΜΜΕ, σε όλους τους θεσμικούς φορείς της Κεφαλαιαγοράς, στο ΥΠΕΘΟ, στα πολιτικά κόμματα και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Διευκρινίζεται ότι οι καταγγελίες των απλών επενδυτών δεν είναι υποχρεωτικό να είναι επώνυμες. Αρκεί να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες.

Στο δεύτερο μέρος της Θεματικής Συζήτησης το μέλος του ΣΕΔ κ. Πέτρος Μίσκος, τεχνικός αναλυτής και εκπρόσωπος του site http://users.otenet.gr/~miskos/ θα αναλύσει το θέμα: ”Εντοπισμός των τάσεων της αγοράς, με τη μέθοδο της κλασικής τεχνικής ανάλυσης”. Η ανάλυση θα γίνει με τη βοήθεια σχεδιαγραμμάτων και διαφανειών.

Συντονιστής της 4ης Θεματικής Συζήτησης-Ημερίδας θα είναι ο πρόεδρος του ΣΕΔ κ. Χαρ.Εγγλέζος.

Οι ”Θεματικές Συζητήσεις” είναι ημερίδες που διεξάγονται με πρωτοποριακό τρόπο αποκλειστικά στο Διαδίκτυο.

Οι ημερίδες αυτές διοργανώνονται με τη βοήθεια του φωνητικού προγράμματος Paltalk, το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να ”κατεβάσουν” και να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους, ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης που υπάρχουν στο site του ΣΕΔ, (www.sed.gr) στην επιλογή ”Φωνητικό ΣΕΔ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο