Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Ιδανικό χαρτοφυλάκιο, οι overweight επιλογές

Διακράτηση μετοχών σε ποσοστό 75% του ιδανικού χαρτοφυλακίου εξακολουθεί να συνιστά η Π&Κ, ενώ εστιάζει σε σειρά επιχειρηματικών νέων. Ποιες είναι οι overweight επιλογές της ΑΧΕ, τι βλέπει για τηλεπικοινωνίες και τράπεζες.

Π&Κ: Ιδανικό χαρτοφυλάκιο, οι overweight επιλογές
Τη διακράτηση μετοχών σε ποσοστό 75% του ιδανικού χαρτοφυλακίου εξακολουθεί να συνιστά η Π&Κ στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Η χρηματιστηριακή εστιάζει την προσοχή της σε σειρά επιχειρηματικών νέων, αποκαλύπτει τις overweight συστάσεις της, ενώ σε ξεχωριστή ανάλυσή της για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών συνιστά overweight για Panafon και CosmΟΤΕ και underweight για τον ΟΤΕ.

Αναλυτικότερα, με πρόταση διατήρησης του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο 75% και ιδανική κατανομή 50% σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία έκθεση της Π&Κ Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 2 Ιουλίου.

Το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ εκτιμά ότι οι βελτιωμένες συνθήκες αγοράς αναμφισβήτητα θα έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα των τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επηρεάζοντας τα χρηματοοικονομικά τους αποτελέσματα.

Παράλληλα, οι αναλυτές της Π&Κ Χρηματιστηριακής παραμένουν ιδιαίτερα εκλεκτικοί σε μετοχές μεσαίας και μικτής κεφαλαιοποίησης, επιλέγοντας μετοχές με χαρακτηριστικά όπως αξιόπιστη ανάπτυξη, χαμηλές πιθανότητες απογοήτευσης σε όρους κερδοφορίας και καλές αποτιμήσεις, αποφεύγοντας μετοχές που απλώς διαθέτουν το χαρακτηριστικό της ”ορμητικής ανόδου”.

Τη λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ αποτελούν οι μετοχές της Alpha Bank, EFG Eurobank, CosmOTE, Panafon Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Μαΐλλης, Hyatt Regency, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός, Τηλέτυπος, Ιασώ, ΕΧΑΕ και Autohellas.

Τα επενδυτικά σημεία στα οποία εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι η γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom και η απόφασή της για τη διαγραφή μέρους ή του συνόλου των 2,33 εκατ. μετοχών της που προήλθαν από την επαναγορά των ιδίων μετοχών, η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Εθνικής Τράπεζας για το 2002 με βάση τα US GAAP, η εξαγορά ενός επιπλέον μεριδίου από την EFG Eurobank της τάξεως του 17% στη ρουμανική τράπεζα Banc Post και τέλος η μείωση του ποσοστού στο 12,5% από 25% της Autohellas στη Multifin, καθώς το ήμισυ της συμμετοχής πωλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα, αναφορικά με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, σε έτερη ανάλυσή της με ημερομηνία 25 Ιουνίου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή διατηρεί την overweight σύστασή της για τις μετοχές των Panafon Vodafone και CosmOTE, με τιμές-στόχους τα 12 και 6,5 ευρώ αντίστοιχα.

Αντίθετα, για τη μετοχή του ΟΤΕ, οι αναλυτές της Π&Κ Χρηματιστηριακής, παρά το γεγονός ότι για τον τελευταίο μήνα η μετοχή του Οργανισμού διακρίθηκε για την ισχυρή της επίδοση, διατηρούν την underweight σύστασή τους με τιμή-στόχο τα 10,8 ευρώ, αιτιολογώντας την καλή απόδοση του ΟΤΕ ως αποτέλεσμα της υποαπόδοσης της μετοχής του ΟΤΕ τόσο κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, όσο και για την περίοδο του έτους.

Οι αναλυτές της Π&Κ επισημαίνουν ότι σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες μείωσης του κινδύνου εν μέσω ανασχεδιασμών στους ισολογισμούς τους, ο ΟΤΕ έχει προτιμήσει να εκτεθεί σε αισθητά επικίνδυνες επενδύσεις στη Ρουμανία, παρά την ταχεία απώλεια μεριδίων στην εσωτερική αγορά σταθερής τηλεφωνίας.

Όσον αφορά τις εταιρίες CosmOTE και Panafon Vodafone, κινήθηκαν ανάλογα με τις ευρωπαϊκές ανταγωνίστριές τους, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύονται με μικρό discount και διαθέτουν καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v