Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι βλέπει η Marfin για την Τηλέτυπος

Κάμψη των πωλήσεων κατά 13,1%, μέχρι τα 61,7 εκατ. ευρώ εκτιμά η Marfin πως θα παρουσιάσει η μητρική Τηλέτυπος το πρώτο εξάμηνο του 2003, ενώ χαρακτηρίζει ανησυχητικά τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρίας η οποία διατήρησε στο εξεταζόμενο διάστημα τη δεύτερη θέση στην αγορά.

Τι βλέπει η Marfin για την Τηλέτυπος
Ανησυχητικά χαρακτηρίζονται τα διαφημιστικά έσοδα της Τηλέτυπος όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2003, δεδομένου ότι η εταιρία συνεχίζει να χάνει μερίδιο αγοράς, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report.

Οπως σημειώνει η Marfin, σύμφωνα με στοιχεία της Media Services, η διαφημιστική δαπάνη το πρώτο εξάμηνο του 2003, εξαιρουμένων των κινηματογράφων και της υπαίθριας διαφήμισης, αυξήθηκε κατά 6,6% τον Ιούνιο του 2003 διαμορφούμενη στα 894,2 εκατ. ευρώ.

Το μερίδιο αγοράς της τηλεοπτικής διαφήμισης υποχώρησε στο 43,6% από 44,5% που ήταν κατά το περυσινό πρώτο εξάμηνο. Τα έσοδα των περιοδικών και των εφημερίδων αυξήθηκαν κατά 10,3% και 6,8% αντίστοιχα, ενώ η ραδιοφωνική διαφημιστική δαπάνη υποχώρησε κατά 1%.

Σύμφωνα με τη Marfin, η Τηλέτυπος παρέμεινε στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής αγοράς για ένα ακόμη τρίμηνο, με το μερίδιο αγοράς της να μειώνεται στο 26,8% το πρώτο εξάμηνο του 2003, από 32,5% που ήταν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin επισημαίνει πως τα στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης του πρώτου εξαμήνου του έτους είναι ανησυχητικά για την Τηλέτυπος, καθώς, όπως τονίζει η χρηματιστηριακή, υποθέτοντας πως οι εκπτώσεις προς τους πελάτες και οι φόροι παρέμειναν στα επίπεδα του πρώτου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης (ως ποσοστό επί των συνολικών διαφημιστικών εσόδων) και ότι τα έσοδα από τα δικαιώματα από τα προγράμματα παρέμειναν σταθερά σε σχέση με πέρυσι, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρίας θα παρουσιάσουν υποχώρηση 13,1% διαμορφούμενες στα 61,7 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερες των προηγούμενων προβλέψεών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v