Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Επανατοποθετήσεις στη διόρθωση

Τη διατήρηση στο 75% της συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια συνιστά σε έκθεσή της η Π&Κ Χρηματιστηριακή (9/7), ενώ προτείνει επανατοποθετήσεις στην αγορά στη διάρκεια της παρατηρούμενης αποκόμισης κερδών.

Π&Κ: Επανατοποθετήσεις στη διόρθωση
Με πρόταση διατήρησης του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο 75% και ιδανική κατανομή 50% σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία έκθεση της Π&Κ Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 9 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, το τμήμα ανάλυσης της Π&Κ αναφέρει ότι ο τραπεζικός κλάδος παρέμεινε ο βασικός δείκτης υπεραπόδοσης για την εβδομάδα που πέρασε, προσφέροντας απόδοση 11,7% έναντι κερδών της τάξεως του 6,5% της συνολικής εγχώριας αγοράς και σχεδόν το διπλάσιο από τους βασικούς δείκτες στο εξωτερικό.

Συνεχίζοντας, οι αναλυτές της Π&Κ θεωρούν ότι σε αυτή τη φάση το ενδεχόμενο μιας ήπιας αποκομιδής κερδών είναι υπαρκτό και προτείνουν επανατοποθετήσεις στην αγορά στη διάρκεια αυτής της αδυναμίας.

Συνολικά, διατηρούν τη θετική στάση τους για την εγχώρια αγορά μετοχών, υποθέτοντας ότι οι ανακοινώσεις κερδοφορίας των εταιριών και οι εξελίξεις στις ξένες αγορές δεν θα προκαλέσουν κάποια δυσάρεστη έκπληξη σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

Παράλληλα, διατηρούν τη σύσταση της προηγούμενης εβδομάδας, διατηρώντας τον τραπεζικό κλάδο στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος, αλλά ταυτόχρονα προσθέτουν και κλάδους με υψηλότερη μόχλευση και beta, όπως είναι ο κατασκευαστικός, του λιανικού εμπορίου, των ασφαλειών και των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Η λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ περιλαμβάνει μετοχές των Alpha Bank, EFG Eurobank, CosmOTE, Panafon Vodafone, CC-HBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Μαΐλλης, Hyatt Regency, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός, Τηλέτυπος, Ιασώ, ΕΧΑΕ και Autohellas, ενώ προστέθηκε και η μετοχή της Παντεχνικής.

Τα επενδυτικά σημεία στα οποία εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι η υποβάθμιση του ΟΤΕ από την S&P και τη Moody’s, η αύξηση της πιστωτικής επέκτασης στους τομείς καταναλωτικής και επιχειρηματικής πίστης, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Autohellas στα τέλη Ιουλίου και, τέλος, η πώληση της θυγατρικής της Chipita Μουζάκης – Ολυμπιακή σε τιμή 9,55 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v