Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Εμφαση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση

Τη συμμετοχή των μετοχών κατά 80% στο ”ιδανικό της χαρτοφυλάκιο” συνιστά σε έκθεσή της η Π&Κ Χρηματιστηριακή (9/7), ενώ προτείνει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Π&Κ: Εμφαση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση
Ποσοστό συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια της τάξεως του 80% και ιδανική κατανομή 50% σε μετοχές του εσωτερικού και 50% σε μετοχές του εξωτερικού συστήνει η εβδομαδιαία έκθεση της Π&Κ με ημερομηνία 16 Ιουλίου.

Οι αναλυτές της Π&Κ σημειώνουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον για την εβδομάδα που πέρασε επικεντρώθηκε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τους τίτλους των ΟΤΕ, ΔΕΗ και CC-HBC να ξεχωρίζουν.

Ωστόσο, η Π&Κ διακρίνει περιορισμένες δυνατότητες ανόδου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και προτείνει μεγαλύτερη έμφαση σε μετοχές της μεσαίας, όπως οι Ακτωρ, Folli- Follie και Intralot.

Επίσης, η χρηματιστηριακή προβλέπει απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς για τους κλάδους της κινητής, των τροφίμων, των τυχερών παιχνιδιών και των κατασκευών, ενώ προβλέπει απόδοση κατώτερη της αγοράς για τον κλάδο των τραπεζών, της σταθερής τηλεφωνίας και της ενέργειας.

Σε επίπεδο μετοχών, η λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ περιλαμβάνει τις μετοχές των Alpha Bank, EFG Eurobank, Cosmote, Panafon, CC-HBC, ΑΡΒΑ, Μαίλλης, Hyatt Regency, Intralot, ΔΕΗ, Ελλ. Τεχνοδομική, Ακτωρ, Παντεχνική, Τιτάνα, Folli- Follie, Γερμανός, Τηλέτυπος, Ιασώ, ΕΧΑΕ και Autohellas.

Τα επενδυτικά σημεία στα οποία εξάλλου εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι το Investor’s Day του ΟΤΕ, η αύξηση των συνδρομητών της Cosmote στο β΄ τρίμηνο του έτους, και ο ορισμός της σχέσης ανταλλαγής για τη συγχώνευση ΕΛΠΕ- Πετρόλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v