Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως για εισαγωγή της MIG ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ

Το ΔΣ του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «MIG REAL ESTATE Α.Ε.Ε.Α.Π.» για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Πράσινο φως για εισαγωγή της MIG ΑΕΕΑΠ στο ΧΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «MIG REAL ESTATE Α.Ε.Ε.Α.Π.» για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης της Αγοράς Αξιών του Χ.Α.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση: 

* των 7.186.618 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ» που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσης 2007. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 1η Ιουλίου 2008.

*  των 6.490.436 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας «ΖΗΝΩΝ Α.Ε. ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ», που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά, σε τιμή διάθεσης € 2,25 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 2α Ιουλίου 2008. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2008 έως και την 22α Ιουλίου 2008, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2008 έως και την 16η Ιουλίου 2008. 

* των 3.972.977 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της Τράπεζας, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 4 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 1ης Ιουλίου 2008. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 9η Ιουλίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε: 

* την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΚΥΚΛΟΣ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την 30η Ιουνίου 2008. 

* την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας «ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΒΕΤΑ Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού (άρθρο 212, παρ. 1β) τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας «ΑΕΓΕΚ Α.Ε.» στην Κατηγορία Επιτήρησης. Η ένταξη των μετοχών της εταιρίας στη συγκεκριμένη κατηγορία θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2008.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για: 

* τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «Ι.ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-Ι.ΛΑΠΠΑΣ Α.Ε.», σχετικά με την απόσχιση του κλάδου κατασκευών της. 

* την αλλαγή επωνυμίας της εισηγμένης στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. εταιρίας «EPSILON NET ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» σε «EPSILON NET ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ», η οποία θα ισχύει από την 30η Ιουνίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποδέχθηκε τις αιτήσεις των «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» και «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» για την απόκτηση της ιδιότητας του Συμβούλου στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v