Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική-P&K: Πτώση 8,5% στα κέρδη τραπεζών το Q2

Πτώση 8,5% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών που καλύπτει η Νational Sec. - P&K στο Q2, σύμφωνα με ανάλυση με τίτλο "Q2 results to paint a mixed picture".

Εθνική-P&K: Πτώση 8,5% στα κέρδη τραπεζών το Q2
Πτώση 8,5% θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 2008 των ελληνικών και κυπριακών τραπεζών που καλύπτει η Νational Sec. - P&K, σύμφωνα με ανάλυση (21/7) της χρηματιστηριακής με τίτλο "Q2 results to paint a mixed picture".

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι αν δεν συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα των Τ.Τ., Αγροτικής και Εμπορικής Τράπεζας τότε τα καθαρά κέρδη ενισχύονται κατά περίπου 9% στο β΄ τρίμηνο.

Alpha Bank

Ειδικότερα η Alpha Bank προβλέπεται να καταγράψει άνοδο 6% στα κέρδη τα οποία εκτιμώνται στα 211 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους θα ανέλθουν στα 465 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 19%. Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα στις 26 Αυγούστου.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 24,8 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

ATEbank

Τα καθαρά κέρδη της ΑΤΕ εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν 54%, στα 27 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά έσοδα από τόκους θα σημειώσουν υποχώρηση 1%, στα 151 εκατ. ευρώ. H National Sec. - P&K επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 2,9 ευρώ και τη σύσταση "underweight" για τη μετοχή της Αγροτικής.

Τράπεζα Κύπρου

Αναφορικά με την Τράπεζα Κύπρου προβλέπει καθαρά κέρδη 131 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6%, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμά άνοδο 2%, στα 195 εκατ. ευρώ. H Kύπρου ανακοινώνει αποτελέσματα στις 24 Ιουλίου, ενώ η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,1 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

Εμπορική Τράπεζα

Για την Εμπορική βλέπει ζημίες 9 εκατ. και καθαρά έσοδα από τόκους 178 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 5%. Η τράπεζα ανακοινώνει αποτελέσματα στις 31 Ιουλίου. H Νational Sec. - P&K διατηρεί την τιμή-στόχο των 17,8 ευρώ και τη σύσταση "underweight".

EFG Eurobank

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, τα καθαρά κέρδη της Eurobank στο β΄ τρίμηνο θα αυξηθούν 9%, διαμορφούμενα στα 231 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά έσοδα θα τρέξουν με ρυθμό 23%, στα 595 εκατ. ευρώ. Η Eurobank ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις 30 Ιουλίου, ενώ η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 24,8 ευρώ και τη σύσταση "overweight". 

Τράπεζα Πειραιώς

Για την Πειραιώς βλέπει καθαρά κέρδη 143 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15%. Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας προβλέπεται να ανέλθουν στα 286 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 31%. Στα 25,5 ευρώ θέτει την τιμή-στόχο η χρηματιστηριακή με σύσταση "overweight".

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα καταγράψει ζημίες 4 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, εκτιμά η χρηματιστηριακή, ενώ για τα καθαρά έσοδα από τόκους βλέπει αύξηση 13%, στα 85 εκατ. ευρώ. H χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση "equalweight" και την τιμή-στόχο των 13,4 ευρώ. 

Μarfin Popular Bank

Σε ό,τι αφορά την MPB εκτιμά καθαρά κέρδη 117 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 14%. Για τα καθαρά έσοδα από τόκους βλέπει αύξηση 6%, στα 180 εκατ. ευρώ. Η Marfin Popular Bank ανακοινώνει αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο στις 28 Αυγούστου.

Η National Sec. - P&K διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,6 ευρώ και τη σύσταση "overweight".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v