Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι προβλέπει η Marfin για 3Ε και Τηλέτυπο

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 227% εκτιμά η Marfin πως θα καταγράψουν τα καθαρά κέρδη της Coca-Cola 3Ε στο εξάμηνο, με τις πωλήσεις όμως να υποχωρούν κατά 1,3%. Για την Τηλέτυπος, η χρηματιστηριακή προβλέπει κάμψη των πωλήσεων κατά 13,6% και των κερδών προ φόρων κατά 32,2%.

Τι προβλέπει η Marfin για 3Ε και Τηλέτυπο
Εντυπωσιακή αύξηση της τάξεως του 227% εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα παρουσιάσουν τα καθαρά κέρδη της Coca–Cola 3Ε στο εξάμηνο, με τις πωλήσεις ωστόσο να υποχωρούν κατά 1,3%, ενώ για την Τηλέτυπος η χρηματιστηριακή προβλέπει κάμψη των πωλήσεων κατά 13,6% και των κερδών προ φόρων κατά 32,2%.

Οπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, η μετοχή της Coca – Cola 3Ε αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου, αύριο το πρωί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin για το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο όγκος πωλήσεων της Coca–Cola 3Ε αναμένεται να ενισχυθεί κατά 4% και να ανέλθει στα 628 εκατ. unit cases.

Ωστόσο, η Marfin εκτιμά πως οι πωλήσεις της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως θα υποχωρήσουν κατά 1,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002, διαμορφούμενες στα 1,95 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω της υποτίμησης των τοπικών νομισμάτων σε όρισμένες από της αγορές όπου δραστηριοποιείται η εταιρία.

Από την άλλη, η Marfin προσθέτει πως η συγκράτηση του κόστους πωληθέντων θα αντισταθμίσει την κάμψη των πωλήσεων και ως εκ τούτου προβλέπει αύξηση των EBITDA κατά 12% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της παρελθούσας χρήσης, καθώς αναμένεται να φτάσουν στα 325,9 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο περιθώριο να βελτιώνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα καθαρά κέρδη της Coca–Cola 3Ε προβλέπεται, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ότι θα παρουσιάσουν εντυπωσιακή άνοδο της τάξεως του 227% και θα φτάσουν στα 55,3 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας να ενισχύονται κατά 53,2%, στα 110,9 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την Τηλέτυπος, η Marfin σημειώνει πως τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρίας ακολούθησαν την τάση του ”αδύναμου” πρώτου τριμήνου και διαμορφώνονται κατά 13,6% χαμηλότερα στα 104,5 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα, το Mega Channel βρίσκεται στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής δαπάνης για ένα ακόμα τρίμηνο, με το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 26,8%.

Οι ενοποιημένες πωλήσεις της Τηλέτυπος προβλέπεται ότι θα παρουσιάσουν κάμψη 11,2% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002 και να ανέλθουν στα 63,03 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η Marfin εκτιμά ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους τα EBITD θα υποχωρήσουν κατά 30,4% και θα διαμορφωθούν στα 10,2 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να συρρικνώνονται κατά 32,3%, καθώς αναμένεται να ανέλθουν στα 7,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v