Π&Κ: Ώρα για αναδιάρθρωση

Για συνετή αποκόμιση κερδών και ευκαιρίες αναδιάρθρωσης προς τις ”καλές μετοχές” μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης κάνει λόγο εβδομαδιαίο report της Π&Κ. Μειώνεται σε 75%, από 80%, η συνολική ”έκθεση” σε μετοχές.

Π&Κ: Ώρα για αναδιάρθρωση
Για συνετή αποκόμιση κερδών και ευκαιρίες αναδιάρθρωσης μετοχικών χαρτοφυλακίων προς τις ”καλές μετοχές” μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης κάνει λόγο η έκθεση εβδομαδιαίας στρατηγικής της Π&Κ Χρηματιστηριακής.

Πιο χαρακτηριστικά, με πρόταση μείωσης του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο 75%, από 80%, και την ιδανική κατανομή να διατηρείται 50% σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού, κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία έκθεση της χρηματιστηριακής (ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου).

Η μεσοπρόθεσμη θετική (bullish) στάση για επιλεγμένους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς τίτλους, με την παράλληλη διατήρηση ρευστότητας για την εκμετάλλευση τυχόν ευκαιριών, διατηρείται, ενώ τονίζεται ότι έπειτα από μια ισχυρή ανοδική κίνηση στις ευρωπαϊκές αγορές, ο δείκτης Eurostoxx 50 είναι ήδη κατά 6% υψηλότερά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Π&Κ Χρηματιστηριακής θεωρούν τις ανοδικές κινήσεις ως ευκαιρίες αναδιάρθρωσης των εγχώριων χαρτοφυλακίων σε μετοχές μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά από την overweight λίστα μετοχών τους, ενώ προτείνουν την αποφυγή μετοχών της μικρής κεφαλαιοποίησης με αμφίβολα θεμελιώδη μεγέθη, παρά τις εντυπωσιακές βραχυχρόνιες υπεραποδόσεις, όπου, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, ”το τέλος συνήθως έχει πικρή γεύση για τους επενδυτές”.

Τη λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ αποτελούν οι μετοχές των Alpha Bank, EFG Eurobank, Cosmote, Panafon Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Hyatt Regency, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Παντεχνική, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανός και Autohellas.

Τα επενδυτικά σημεία στα οποία εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι η ολοκλήρωση της πώλησης των 15,9 εκατ. μετοχών της Alpha Bank στην τιμή των 17,20 ευρώ, για την οποία σχολιάζουν ότι το σημαντικό σημείο είναι η λογική που κρύβεται πίσω από αυτήν την ενέργεια, η οποία μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στην αγορά, ενώ συνολικά διατηρούν ουδέτερη προς αρνητική στάση, αν και επισημαίνουν ότι η επιτυχής έκβαση της συγκεκριμένης συναλλαγής αποτελεί θετικό καταλύτη για την απόδοση της μετοχής.

Παράλληλα, το τμήμα αναλύσεων εστιάζει στην προσφορά των μετοχών της ΕΧΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 10 – 12 Σεπτεμβρίου, και επισημαίνει την πιθανή υπερπροσφορά μετοχών που θα προκύψει (το 26,42% του υπαρχουσών μετοχών) σε μια τιμή αισθητά χαμηλότερη από την τρέχουσα της τάξεως του 19%-23%.

Τέλος, οι αναλυτές της Π&Κ επισημαίνουν ότι οι αυξήσεις κατά 2,5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ ήταν χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες (3,5%).

Παρ’ όλα αυτά, διατηρούν την overweight σύστασή τους για την εταιρία, επισημαίνοντας όμως ότι βραχυχρόνια το παραπάνω θέμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v