Π&Κ: Ψάχνοντας για πιεσμένες κεφαλαιοποιήσεις!

Στην πιθανότητα αστάθειας της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας εν όψει της προσφοράς των μετοχών της και στα ”καλά νέα” για τον ΟΤΕ εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ, με τη συνολική ”έκθεση” σε μετοχές να διατηρείται σε 75%.

Π&Κ: Ψάχνοντας για πιεσμένες κεφαλαιοποιήσεις!
Στη σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και στις καλύτερες αποδόσεις της τάξεως του 5,6% έως 7,1% από τις εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης Intralot, Γερμανός και Ελληνικά Χρηματιστήρια εστιάζει η Π&Κ, στην εβδομαδιαία ανάλυση της στρατηγικής της με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου.

Η Π&Κ, αναφορικά με τη διάρθρωση χαρτοφυλακίου, προτείνει διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής των μετοχών στα χαρτοφυλάκια στο 75% και ιδανική κατανομή 50% σε μετοχές εξωτερικού και 50% σε μετοχές εσωτερικού.

Ο τραπεζικός κλάδος υπεραπόδωσε ανάμεσα στους κλάδους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Εθνική Τράπεζα να κερδίζει ”περισσότερο έδαφος” από τις υπόλοιπες μετοχές.

Οι αναλυτές της Π&Κ εκτιμούν μια πιθανή αστάθεια στη μετοχή της Εθνικής, εν αναμονή της προσφοράς των μετοχών της, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης μάλλον είναι απίθανο να οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα, 6 εβδομάδες προτού εισέλθουμε στην περίοδο προεπισκόπησης των αποτελεσμάτων του 9μήνου.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ, το φημολογούμενο ενδιαφέρον του οργανισμού για την εξαγορά του μεριδίου της Telenor στην CosmΟΤΕ θα ήταν ”value for money” και ένας πιθανός καταλύτης για την επανεκτίμηση της σύστασης μας για τη μετοχή, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τέλος, η Π&Κ επαναλαμβάνει την προτίμησή της προς τους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως Folli Follie, Ακτωρ - Ελληνική Τεχνοδομική, Intralot, Γερμανός και ΕΧΑΕ, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ελκυστική αποτίμηση του Τιτάνα.

Η λίστα με τις overweight επιλογές της Π&Κ είναι οι μετοχές της Alpha Bank, EFG Eurobank, CosmΟΤΕ, Panafon – Vodafone, CCHBC, Αργυρομεταλλευμάτων και Βαρυτίνης, Μαίλλης, Intralot, ΔΕΗ, Ελληνική Τεχνοδομική, Άκτωρ, Παντεχνική, Τιτάν, Folli Follie, Γερμανό, ΕΧΑΕ και Autohellas.

Τα επενδυτικά σημεία στα οποία εστιάζει το εβδομαδιαίο report της Π&Κ είναι η μίνι συνέντευξη του CEO της εταιρίας Γερμανός στο πρακτορείο Bloomberg, στη διάρκεια της οποίας επαναδιατύπωσε τις προβλέψεις για το τρέχον έτος για έσοδα της τάξεως των 720 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη της τάξεως των 44,5 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τον ΟΤΕ, οι αναλυτές της Χρηματιστηριακής επισημαίνουν ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Οργανισμός αναμένεται να αποφασίσει εντός του επόμενου δεκαπενθημέρου για την εξαγορά του μεριδίου της Telenor στην CosmΟΤΕ, εξέλιξη που κρίνεται θετική. Το μερίδιο της Telenor στην CosmΟΤΕ σε τρέχουσες τιμές αγοράς αποτιμάται σε 300 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η έκθεση εστιάζει στην ανάλυση της Moody’s για την ελληνική οικονομία και τον τραπεζικό κλάδο, καθώς και για τις ευκαιρίες και τις θετικές εξελίξεις.

Για την Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει την ανακοίνωση της εξαγοράς του 98,56% της Interbank ΝΥ, μέσω της θυγατρικής της Marathon Bank. H Interbank NY διαχειρίζεται 5 καταστήματα στην Νέα Υόρκη και για το 2002 ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων της τάξεως των 4,7 εκατ. ευρώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v