Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τιτάν: Αδύναμο το εννεάμηνο λένε οι αναλυτές

Αδύναμα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν προκρίνοντας ως αιτίες την κρίση στις ΗΠΑ, την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και την πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία.

Τιτάν: Αδύναμο το εννεάμηνο λένε οι αναλυτές
Αδύναμα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Τιτάν, προκρίνοντας ως αιτίες την κρίση στις ΗΠΑ, την αύξηση του ενεργειακού κόστους αλλά και την πίεση που δέχεται η ελληνική οικονομία.

Στα 15 ευρώ ανά μετοχή, από 21,5 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Τιτάν η Credit Suisse (24/10), ενώ διατηρεί τη σύσταση "underweight", μετά τα αδύναμα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρία για το γ΄  τρίμηνο, την επιδείνωση του outlook για τον όγκο, καθώς και λόγω ορισμένων ενδεχόμενων κινδύνων από τραπεζικές συμφωνίες.

Μεταξύ άλλων, η Credit Suisse αναφέρει πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, ενώ προχωρά σε μείωση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 - 2009 - 2010 κατά 6,4%, 9,3% και 14,3% αντίστοιχα.

Στα 16 ευρώ ανά μετοχή, από 27,5 ευρώ προηγουμένως, μειώνει την τιμή-στόχο για την Τιτάν η Citigroup, με έκθεσή της στις 24/10, στην οποία διατηρεί τη σύσταση "hold".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως τα μεγέθη που ανακοινώθηκαν για το γ΄  τρίμηνο ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της, λόγω της πτώσης στις ΗΠΑ και του αυξημένου κόστους των καυσίμων, τονίζοντας πως η πτώση στις ΗΠΑ αναμένεται να συνεχιστεί και το 2009.

Παράλληλα, "βλέπει" άλλη μία χρονιά μονοψήφιας υποχώρησης των όκγων στην ελληνική αγορά.

Η Citigroup προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008, 2009 και 2010 κατά 9%, 14% και 17% αντίστοιχα. 

Άλλη μία δέσμη αδύναμων αποτελεσμάτων ανακοίνωσε η Τιτάν, επισημαίνει η  HSBC, χάνοντας τόσο τις συγκλίνουσες προβλέψεις όσο και τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής κατά σημαντικό ποσοστό λόγω της επιδείνωσης της ήδη άσχημης εικόνας της αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ, της συνεχιζόμενα ήπιας ζήτησης στην Ελλάδα και των σημαντικών πιέσεων του κόστους σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου.

Αδύναμα χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα του Τιτάνα και η Εθνική - P&K, επισημαίνοντας ότι είναι χαμηλότερα των προβλέψεων. Και η Εθνική - P&K τονίζει τις ίδιες αιτίες για την κάμψη των κερδών, προσθέτοντας ότι οι αρνητικοί παράγοντες δεν αντισταθμίστηκαν από τις επιδόσεις στα Βαλκάνια και την πλήρη ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων στην Αίγυπτο.

Κατά την Alpha Finance, τα αποτελέσματα αν και καλύτερα του αναμενομένου σε επίπεδο κύκλου εργασιών, ήταν κατώτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της ίδιας της Alpha Finance, επισημαίνει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή. Κατά την Alpha Finance, αποδίδονται στη βαθιά κρίση στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ, στη γενικότερη πτώση της ανάπτυξης στην ελληνική αγορά και στην άνοδο του ενεργειακού κόστους.

Δύσκολη φάση για τον Τιτάνα χαρακτηρίζει η Proton την παρούσα, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που η διεθνής κρίση βαθύνει περαιτέρω θα επηρεαστούν όλες οι δραστηριότητες του ομίλου. Ωστόσο, και παρότι ο οίκος χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα αδύναμα, καλοδέχεται τα σχέδια της διοίκησης για χαμηλότερο κόστος και για εστίαση στην παραγωγή ταμειακών ροών.

Η μετοχή του Τιτάνα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου στα 17,74 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v