Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη για ΓΔ

Η ένταση της πτώσης είναι τέτοια, που βραχυπρόθεσμα οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη αναφέρει η Εμπορική σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου.

Εμπορική: Παρακινδυνευμένη η πρόβλεψη για ΓΔ
Οι τεχνικοί δείκτες προσέγγισαν τα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαπενταετίας, εμφανίζοντας την αγορά σε κατάσταση «ξεπουλήματος» ακραίας μορφής, αναφέρει η Εμπορική Τράπεζα σε τεχνική ανάλυση με ημερομηνία 24 Οκτωβρίου.

Η ένταση της πτώσης είναι τέτοια, που βραχυπρόθεσμα οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη. Υπενθυμίζουμε ότι η χαμηλότερη τιμή το 2003 (που απετέλεσε την αφετηρία του τετραετούς ανοδικού κύματος) σημειώθηκε στις 1.462μ.

Η εβδομάδα που διανύσαμε ξεκίνησε σταθεροποιητικά, καθώς ο ΓΔ τις δύο πρώτες συνεδριάσεις προσπάθησε – ανεπιτυχώς – να αντιδράσει ανοδικά από την περιοχή των 2.100μ. Στη συνέχεια υπήρξε «κατάρρευση» των τιμών, με αποτέλεσμα να διασπασθούν αλλεπάλληλες σημαντικές στηρίξεις.

Για να εντοπίσουμε τις επόμενες στηρίξεις θα πρέπει να ανατρέξουμε αρκετά χρόνια πίσω, στα χαμηλά του 2003 καθώς και στις μακροχρόνιες γραμμές τάσης της τελευταίας εικοσαετίας.

Σύμφωνα λοιπόν με το εβδομαδιαίο γράφημα τιμών, οι στηρίξεις βρίσκονται στις 1.680μ, 1.570μ και 1.465μ. Η ευθεία γραμμή τάσης που ενώνει τις βάσεις τιμών του 1997 και του 2003 διέρχεται από την περιοχή των 1.650μ, που αποτελεί μαζί με αυτή των 1.465μ, τις ισχυρότερες περιοχές στήριξης.

Αν διασπασθούν και αυτές, τότε παύει να ισχύει η μακροχρόνια ανοδική τάση και πιθανότατα ο ΓΔ εισέρχεται σε πτωτικό κύκλο αρκετών ετών. Αν διατηρηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε δει το χαμηλότερο σημείο για την επόμενη διετία και ο ΓΔ θα μπει αρχικά σε φάση πολύμηνης παλινδρόμησης και στη συνέχεια σε φάση «ψυχοφθόρας» σταθεροποίησης- πλαγιολίσθησης, χωρίς όμως να σημειωθούν νέα χαμηλά.

Το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η χαμηλότερη τιμή βραχυχρόνια, θα καθορίσει και το μέγεθος της ανοδικής αντίδρασης, καθώς θεωρούμε ότι μάλλον θα είναι εξίσου «βίαιη» με την πτωτική κίνηση, ώστε να καλυφθεί τουλάχιστον το 1/3 των απωλειών, από τις 3.140μ και χαμηλότερα.

Αξιόλογες αντιστάσεις στις 2.130μ και 2.250μ.

Σε ό,τι αφορά τους τεχνικούς δείκτες ο Macd διατηρεί το σήμα πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v