Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Σύσταση ”υποαπόδοση” από Alpha Finance

Διατηρεί τη σύσταση ”υποαπόδοση” για τη μετοχή της Τηλέτυπος η Alpha Finance, δεδομένων των εσόδων διαφήμισης του τρίτου τριμήνου, αν και εμφανίζεται αισιόδοξη για τα μεγέθη της εταιρίας κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Τηλέτυπος: Σύσταση ”υποαπόδοση” από Alpha Finance
Διατηρεί τη σύσταση ”υποαπόδοση” για τη μετοχή της Τηλέτυπος η Alpha Finance, όπως αναφέρει στην εβδομαδιαία ανασκόπηση με ημερομηνία 6/10-10/10/2003.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αναφέρεται στα στοιχεία που εξέδωσε η εταιρία Media Services, σύμφωνα με τα οποία η διαφήμιση στην τηλεόραση και το μερίδιο αγοράς της Τηλέτυπος στο τρίτο τρίμηνο του 2003 κατήλθαν σε επίπεδα χαμηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής.

Ειδικότερα, η Alpha Finance σημειώνει πως τα έσοδα από τηλεοπτικές διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 1,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, διαμορφούμενα στα 103,5 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής έκαναν λόγο για αύξηση 4,3%.

Το μερίδιο αγοράς της Τηλέτυπος για το τρίμηνο ανήλθε σε 24,4% σε σχέση με τις εκτιμήσεις του τμήματος ανάλυσης της Alpha Finance για μερίδιο αγοράς 27% και έναντι μεριδίου αγοράς 33,4% της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή τονίζει πως η επιτυχία που σημειώνει το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Mega δίνει αρκετά αισιόδοξα μηνύματα για την εικόνα του τέταρτου τριμήνου του 2003, το οποίο επισημαίνεται πως είναι και το σημαντικότερο του έτους, καθώς πέρυσι αποτέλεσε το 80% των κερδών προ φόρων της Τηλέτυπος για το σύνολο της χρήσης.

Πάντως, σημειώνει η Alpha Finance, η αδύναμη εικόνα του τρίτου τριμήνου καθιστά δύσκολο για την Τηλέτυπος να φτάσει στις εκτιμήσεις της από άποψη ανάπτυξης της διαφημιστικής αγοράς, αλλά και όσον αφορά στο μερίδιο αγοράς του Mega.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη χρηματιστηριακή, προκειμένου τα έσοδα από την τηλεοπτική διαφήμιση της Τηλέτυπος να συμβαδίσουν με τις εκτιμήσεις της για το 2003 (ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 7%), απαιτείται αύξηση κατά 13,3% το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Η Alpha Finance καταλήγει πως προκειμένου να αντεπεξέλθει το Mega στις εκτιμήσεις της για το 2003 για μερίδιο αγοράς 28,3%, χρειάζεται να αυξήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους το μερίδιό του στο 32,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v