Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Αναβαθμίζει τη σύσταση η DB

Σε οριακή μείωση της τιμής – στόχου για την Τηλέτυπος στα 6 ευρώ, από 6,1 ευρώ προχώρησε η Deutsche Bank αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε ”buy”, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17/12/2003.

Τηλέτυπος: Αναβαθμίζει τη σύσταση η DB
Σε οριακή προς τα κάτω αναθεώρηση της τιμής – στόχου για την Τηλέτυπος στα 6 ευρώ, από 6,1 ευρώ προχώρησε η Deutsche Bank σε ανάλυσή της με ημερομηνία 17 Δεκεμβρίου 2003.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή η γερμανική τράπεζα αναθεώρησε τη σύσταση για τη μετοχή της Τηλέτυπος σε ”buy”, καθώς εκτιμά πως έχει φτάσει πλέον στα χαμηλά της.

Όπως επισημαίνεται στην ανάλυση η οικονομική χρήση του 2003 δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την Τηλέτυπος.

Η επιλογή των προγραμμάτων δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ σε συνδυασμό με την περιορισμένη διαφημιστική πολιτική που υιοθετήθηκε, εν μέσω μιας δύσκολης σε γενικές γραμμές αγοράς, αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της οργανικής κερδοφορίας της τάξεως του 70-80% σε ετήσια βάση.

Πάντως, η Deutsche Bank εκτιμά πως τα χειρότερα περάσανε, ενώ συμπληρώνει πως βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να εντοπίσει τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης.

Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε η γερμανική τράπεζα αναφέρει πως η Τηλέτυπος αναμένεται να επιδοθεί σε μια αναστροφή της τάσης το 2004, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα με τα EBITD να ενισχύονται κατά 67% και την κερδοφορία να υπερδιπλασιάζεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v