ΑΧΕ: ”Τεστ αντοχής” στις 2.500 μονάδες

Με σταθεροποιητικές τάσεις γύρω από το ”ψυχολογικό” -όπως χαρακτηρίζεται– όριο των 2.500 μονάδων θα κινηθεί ο Δείκτης σύμφωνα με τις ΑΧΕ, που αναφέρουν μεταξύ άλλων πως το κλίμα παραμένει θετικό, ενώ η λήξη των ΣΜΕ Ιανουαρίου ενδέχεται να επηρεάσει την αγορά.

ΑΧΕ: ”Τεστ αντοχής” στις 2.500 μονάδες
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Χωρίς διαφοροποιήσεις εκτιμά η Marfin Hellenic πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τον Δείκτη να δοκιμάζεται ξανά στο όριο των 2.500 μονάδων, ενώ συμπληρώνει πως παραμένει θετική όσον αφορά στην εξέλιξη της αγοράς μεσοπρόθεσμα.

Επίσης, η Marfin Hellenic επισημαίνει πως η μετοχή της ΔΕΗ ενδέχεται να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς διαπραγματεύεται με discount έναντι των ευρωπαϊκών ομοειδών εταιριών, και συμπληρώνει πως από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχει υποαποδώσει 6% σε σχέση με την αγορά.

Σε σταθεροποιητικές τάσεις εκτιμά η Eurobank Securities πως θα επιδοθεί η Σοφοκλέους κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την αποκόμιση κερδών να απορροφάται επιτυχώς από τη θετική ψυχολογία.

Ωστόσο, η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η λήξη παραγώγων σήμερα ενδέχεται να προσθέσει μεταβλητότητα στην αγορά.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ σημειώνει στο πρωινό της report πως το ανοδικό momentum διατηρείται στην αγορά, επισημαίνοντας πως το αγοραστικό ενδιαφέρον ενδέχεται να αναθερμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει επίσης πως ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε δυσκολίες στο να διατηρηθεί πάνω από το ”ψυχολογικό” όριο των 2.500 μονάδων, καθώς οι τάσεις αποκόμισης κερδών έγιναν πιο έντονες σε αυτά τα επίπεδα, αν και, όπως επισημαίνει, οι συγκεκριμένες κινήσεις ήταν αναμενόμενες ύστερα από το ισχυρό ”ράλι” στο οποίο επιδόθηκε η αγορά από τις αρχές του έτους.

Από την πλευρά της η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως το εύρος και η διάρκεια μιας πιθανής διόρθωσης θα προσδιοριστούν από την ένταση των ρευστοποιήσεων στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση τις ερχόμενες μέρες.

Παράλληλα, η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ προσθέτει πως σημαντικό ρόλο πιθανότατα θα διαδραματίσει η αγορά παραγώγων, στην οποία διακανονίζονται σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Praxis Χρηματιστηριακή, η κόπωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αναμένεται να οδηγήσει την αγορά σε μια ενδεχόμενη διορθωτική κίνηση βραχυχρόνιας κλίμακας κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Τι έγινε χθες: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν χθες στη Σοφοκλέους σύμφωνα με τη Marfin Hellenic που αναφέρει πως ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05%, ενώ η Εθνική ΑΧΕ συμπληρώνει πως το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους του FTSE-20 οδήγησε τους επενδυτές σε κινήσεις αποκόμισης κερδών, ιδιαίτερα γύρω από τραπεζικούς τίτλους.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v